Alman turizmciler Diyarbakır’da

Alman turizmciler Diyarbakır’da
Almanya Seyahat Acenteleri Birliği (DRV), Diyarbakır, Şanlıurfa ve Mardin’in yer içinde aldığı Mezopotamya Altın Üçgeni’nde incelemelerde bulundu. Turizmcilere Dışişleri Bakanlığı Diyarbakır Temsilcisi Büyükelçi İbrahim Mete Yağlı da eşlik etti.

TİGRİS HABER - Almanya Seyahat Acentaları Birliği (DRV) Başkanı Norbert Fiebig, Sunexpress Ticari Direktörü Peter Glade, Dışişleri Bakanlığı Diyarbakır Temsilcisi Büyükelçi İbrahim Mete Yağlı ve beraberlerindeki heyet TURSAB Güneydoğu Anadolu BTK’nın daveti üzerine Mezopotamya Altın Üçgeninde bulunan tarihi mekanlarda incelemelerde bulundu. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanı Mehmet Akyıl heyetin Mezopotamya'nın "altın üçgeni" olarak nitelendirilen Diyarbakır, Şanlıurfa ve Mardin’i ziyaret ettiğini söyledi.

‘Bölge için önemli’

Heyetin, Zerzevan Kalesi, İç Kale, Cemilpaşa, Behrampaşa Konakları, Meryem Ana Kilisesi, Surp Girasos Kilisesi, Dört Ayaklı Minare gibi tarihi mekanları ziyaret ettiğini belirten Akyıl, “Mezopotamya'nın altın üçgeni olan  Diyarbakır, Şanlıurfa ve Mardin illerimizin  uluslararası arenada tanıtımını sağlamak amacıyla DRV heyetini bölgeye davet ettik. Bu ziyaret bölge için önemlidir” dedi.

Akyıl, Diyarbakır’da turizimin canlanması için valilik ve sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarının devam ettiğini belirterek, şöyle devam etti: “ Sırlarını taşlarında ve kitabelerinde barındıran büyük bir kültür hazinesi olan Diyarbakır’ın binlerce yıllık geçmişi, tarihi, kültürü, doğası ve iklimi başta olmak üzere birçok şehrin sahip olduğu özelliklerin tümünü yüreğinde barındırmaktadır. Bu nedenle Diyarbakır değişen ve gelişen yüzüyle dünya turizminde yerini almalıdır. Almanya’dan direkt uçuşların yapılması, Almanya da bulunan acentelerin bölgeye daha fazla turlar düzenlemesi bölge ekonomisine de büyük katkı sağlayacaktır’’ dedi.

Almanya’daki yaklaşık 11 bin seyahat acentesinin çatı kuruluşu olan DRV heyetinde, Almanya’nın en büyük acentelerinden DER Turistik, Türkiye’ye en fazla turist gönderen FTI ve Almanya’daki en büyük Türk seyahat acentesi BENTOUR ile, TURİZM Geliştirme Ajansı TGA’nın temsilcileri yer aldı. Heyet, Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu’nun yanı sıra kentte bulunan seyahat acenteleri ile bir araya gelecek. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.