Altaç: Bu yönetim anlayışı ile Türkiye idare edilemez

Altaç: Bu yönetim anlayışı ile Türkiye idare edilemez
Aydın Altaç, mevcut siyasal sistem ve yönetim anlayışı ile Türkiye’nin idare edilemeyeceğini belirterek, “Tam demokratik bir yönetim anlayışı, özgürlükçü, çoğulcu bir anlayışla, sorunların çözülebileceğine inanıyoruz” dedi.

TİGRİS HABER- Gelecek Partisi Diyarbakır İl Başkanı avukat Aydın Altaç, teşkilatlanma çalışmaları ve gündeme ilişkin konular hakkında basın açıklaması yaptı. Parti binasında yapılan basın açıklamasında konuşan Altaç, partinin 12 Aralık 2019 ‘günü kurulduğunu hatırlatarak, “Türk Siyasal tarihine hizmet etmek üzere Genel Başkanımız Sayın Ahmet Davutoğlu başkanlığında Gelecek Partisi´ni kurduk. Türkiye’nin ekonomi, sosyal, siyasal, eğitim, sağlık gibi alanlarda çok ciddi sıkıntılar mevcuttur. Tüm sorunlara karşı parti olarak şunu söylüyoruz, Türkiye’nin çözülemeyecek sorunu yoktur. Yeter ki çözme iradesini ortaya koyalım ve liyakatli idarecileri iş başına getirelim. Türkiye‘de mevcut tüm sorunları demokratik, ortak akıl ve toplumsal uzlaşma zemininde sorunlarımızı tartışıp çözebiliriz” dedi.

Temel hak ve özgürlükler pazarlık konusu yapılamaz

Temel hak ve özgürlüklerin tartışma konu yapılmaması gerektiğini belirten Altaç, “Türkiye‘de can ve mal güvenliği, inanç ve ifade özgürlüğü, örgütlenme, eleştiri ve protesto özgürlüğü gibi temel hak ve özgürlükler tartışma konusu yapılamaz. Hukuk devleti ve hukuk mekanizmasının evrensel değerlerini işletebilmesi halinde belirttiğiniz alanlar ile ilgili yaşanan ve yaşama ihtimali olan sorunların çözüleceğini dair kanaatimiz tamdır” ifadelerini kullandı.

Tam demokratik bir yönetim anlayışı

“Mevcut siyasal sistem ve yönetim anlayışı ile Türkiye’nin idare edilmesi mümkün değildir” diyen Altaç, “Denge ve denetleme sisteminin olmadığı, keyfiliğin ve keyfiyetin olağanlaştığı mevcut ortamda ülkenin ve ülke’de yaşayan insanların sorunlarını olsa olsa kangrenleştirir. Tam demokratik bir yönetim anlayışı, özgürlükçü, çoğulcu bir anlayışla, yaşanan sorunların kısa zaman dilimi içerisinde çözülebileceğine inanıyoruz” dedi.

Kentin sorunlarını biliyoruz

Gelecek Partisi’nin Diyarbakır’daki çalışmaları ile ilgili bilgi veren Altaç, “Yaşanan salgın hastalık ve zor çalışma şartlarına rağmen il yönetimimizi ve 12 ilçe yönetimimizi oluşturduk. Haziran ayında ilçe kongrelerimizi tamamlayıp temmuz ayında ise il kongremizi yapmayı planlıyoruz. Yerel sorunlarımızı çok iyi biliyoruz. Başta Sur mağdurları olmak üzere gençler arasındaki işsizlik, geçim problemleri, çarpık yapılaşma ve imar kirliliği, aynı şekilde altyapı problemleri Diyarbakır’ın belli başlı sorunlarıdır. Mevcut yöneticilerin sorunları çözmeye ve vatandaştan gelen talepleri karşılama yerine, mevcut hükümetin il ve ilçe yönetimleri İle toplantı yaparak merkezi hükümet yetkililerine mesaj verme gayretini esefle karşılıyoruz. Parti olarak bu tür uygulamaların her zaman karşısında olacağız. Hizmet etmemiz gereken bir ülkemiz var şehrimiz var ve vatandaşlarımız var biz parti olarak bütün gayretlerimizi ve çabalarımıza bu amaç uğruna kullanacağız” şeklinde konuştu.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.