Altan Tan: Hakan Fidan’a niye dava açılmıyor?

Altan Tan: Hakan Fidan’a niye dava açılmıyor?
Siyasetçi Altan Tan, 'Sayın Öcalan' dediği için yargılandığını belirterek, “MİT Başkanı olan Hakan Fidan da oradaki PKK yöneticilerine aynı ifadeleri kullandı. Ona niye dava açılmıyor?’ diye sordu.

HDP’ye açılan kapatma davasında adı siyaset yasağı istenen listede yer alan siyasetçi Altan Tan Medyascope’a yaptığı değerlendirmede savcıların belirterek, “Kes-kopyala-yapıştır ile iddianameler hazırlıyorlar. Ben devlet terörüne de Ankara ve İstanbul’da patlatılan bombalara da karşı çıkan bir siyasetçiyim. Ama her iki tarafta bana saldırıyor” dedi.

‘Hakan Fidan’a neden dava açılmıyor?’

Çözüm süreci görüşmelerine atıfta bulunan Tan, ‘Sayın Öcalan’ hitabından dolayı Hakan Fidan’ın da yargılanması gerektiğine işaret ederek,  “Bana İmralı’da, ‘Sayın Öcalan’ dediğim için siyasi yasak isteniyor. Peki Oslo görüşmelerinde ses kayıtları ortaya çıktı. Bugün MİT Başkanı olan Hakan Fidan da oradaki PKK yöneticilerine aynı ifadeleri kullandı. Ona niye dava açılmıyor? Hukuki bir süreç yok, her şey siyaseten yapılıyor.” İfadelerini kullandı.

‘Kürt sorunu HDP’yi kapatmakla çözülmez’

Parti kapatmakla Kürt sorununun çözümüne katkı sunulmayacağına değinen Tan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kürt sorununu, HDP’yi kapatmak, PKK’yi bombalamak herkesi hapse atmakla çözülmez. Bunların hepsini yaparsanız bile 6 milyon insan olduğu yerde duruyor. Demek ki sorun çözülmemiştir. İnsanlar eskiden HDP’ye inandığı için şimdi ise inadına destek veriyor.” (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.