Altı ortaktan seçim güvenliği raporu

Altı ortaktan seçim güvenliği raporu
Ankara’da yeniden bir araya gelen altı partinin oluşturduğu Seçim Güvenliği Komisyonu üyeleri izlenecek yol haritasını kamuoyuyla paylaştı.

TİGRİS HABER - Buna göre CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi'nin bir araya gelerek oluşturduğu Seçim Güvenliği Komisyonu, seçim öncesinden sonuna kadar alınan tedbirleri 4 ana başlık altında toplayarak açıkladılar. Bunlar ise; Seçim öncesi faaliyetleri, seçim sürecinde yapılacak çalışmalar, seçim günü aksiyonları ve seçim sonrasında yapılacaklar şeklinde 4 başlıkta belirtildi.

Gelecek Partisi’nden Ayhan Sefer Üstün, CHP'den Oğuz Kaan Salıcı, DEVA Partisi'nden İdris Şahin, Demokrat Parti'den İlay Aksoy, İYİ Parti'den Şenol Sunat, Saadet Partisi'nden Hasan Bitmez’in birlikte açıkladığı Seçim Güvenliği yol haritasın göre;

SEÇİM ÖNCESİ ALINACAK ÖNLEMLER

Her parti seçim kütüklerini YSK’dan alarak bunlar üzerinde çalışma yürütecek. 'Anormal sayıda seçmen kaydı, vefat ettiği halde kütüğe yazılanlar' gibi başlıklar değerlendirilecek.

altili-masa-izleyenler.jpg

Sandık başı işlemlerini takip edecek kadrolar belirlenecek. Yaklaşık 200 bin civarında kurulacak sandık için görevlisi belirlenecek. Bu görevliler eğitimden geçirilecek. Partiler ortak seçim alt yapısı sayesi oluşturacak. Bu konuda partiler iş birliği yapacak

Seçim takvimi boyunca yapılacaklar

Sandık kurulu başkanı ve memur üye belirleme süreci takip edilecekHer siyasi parti seçim sürecinde düzenleyeceği, miting, toplantı benzeri faaliyetler konusunda diğer partileri bilgilendirecek.Altılı masayı oluşturan partiler propaganda faaliyetlerinin sağlıklı, eşit ve adil şekilde yürütülmesi için iş birliği yapacak.

SEÇİM GÜNÜ YAPILACAKLAR

Seçim günü bütün sandık kurullarının mevzuata uygun şekilde oluşumu takip edilecek. Sandık başından gerçekleşecek, usulsüz işlemleri, mükerrer oy kullanımı, kamu gücü kullanarak yapılan manipülasyonlar ile yerel ve yöresel müdahaleler konusunda şikayet ve itiraz yolarını kullanılacak.Seçmenin oy vermesi teşvik edilerek ve kolaylaştırılacak

SEÇİM SONRASINDA YAPILACAKLAR

Seçim sürecinde yapılan itirazlar takip edilecek. Islak İmzalı sandık sonuç tutanağının alınması ve yetkili birimlere iletilmesi sağlanacak. Oy torbasının ilçe seçim kuruluna ulaşması takip edilecek. İl Seçim Kurulları’ndaki birleştirme işlemleri takip edilecek. YSK tarafından resmi sonuçların ilanına kadar her türlü itiraz mekanizması takip edilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.