Altın 7 ayın dibinden döndü: Enflasyon öncesi piyasalarda tedirgin bekleyiş
TİGRİS HABER - Haftaya düşüşle başlayan değerli metal, gün içinde son yedi ayın en düşük seviyesini test ettikten sonra toparlanarak yeniden yükselişe geçti.
Spot altının ons fiyatı, gün içerisinde 4.022 dolar seviyesine kadar gerileyerek 21 Kasım’dan bu yana en düşük seviyeyi gördü. Ancak bu seviyeden gelen tepki alımlarıyla birlikte ons altın yüzde 0,4 oranında değer kazanarak 4.089 dolar seviyesine yükseldi.
Gram altında 6 Bin lira sınavı
Yurt içinde gram altın da küresel fiyatlara paralel bir seyir izledi. Gün içinde 6 bin liranın altına kadar gerileyen gram altın, yatırımcıların alıma yönelmesiyle birlikte yeniden yükselişe geçerek 6 bin 52 lira seviyesine çıktı.
Gözler ABD enflasyon verisinde
Piyasalarda ana gündem maddesi, ABD’de açıklanacak enflasyon verileri olmaya devam ediyor. Söz konusu verilerin, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz politikası üzerinde belirleyici olması bekleniyor. Yüksek enflasyonun devam etmesi halinde Fed’in faizleri uzun süre yüksek tutabileceği beklentisi, altın üzerinde baskı oluşturuyor.
Öte yandan, Orta Doğu’da süregelen jeopolitik gerilimler ise güvenli liman talebini destekleyerek altın fiyatlarında dalgalı seyrin sürmesine neden oluyor.
Uzmanlar uyarıyor
Analistler, kısa vadede altın fiyatlarında oynaklığın artabileceğine dikkat çekerek yatırımcıların özellikle makroekonomik verileri yakından takip etmesi gerektiğini vurguluyor. Enflasyon verisinin beklentilerin üzerinde gelmesi durumunda altın fiyatlarında yeniden geri çekilme yaşanabileceği ifade ediliyor.
Kaynak:Haber Merkezi




Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.