Altın parlamaya devam ediyor!

Altın parlamaya devam ediyor!
Altının ons fiyatı 1942 dolardan işlem görüyor. İstanbul serbest piyasada dolar 6,87 liradan, euro 8,06 liradan güne başladı.

TİGRİS HABER - Küresel piyasalar, bugün başlayacak ABD Merkez Bankası (Fed) Açık Piyasa Komitesi toplantısı öncesinde pozitif bir seyir izliyor. ABD’de Cumhuriyetçi senatörlerin, Covid-19 salgınıyla mücadeleye yönelik 1 trilyon dolarlık yeni teşvik paketi teklifini ABD Senatosu’na sunması ve aşı çalışmalarıyla ilgili gelişmeler, yarın açıklanacak Fed’in faiz kararı öncesinde pay piyasalarını destekliyor.

Bu gelişmeler ve açıklanan dayanıklı mal siparişlerinin haziranda beklentilerin üzerinde artış göstermesi sonrası dün New York borsası, Amazon, Alphabet ve Apple başta olmak üzere teknoloji hisseleri öncülüğünde yükseldi. Dow Jones endeksi yüzde 0,43, S&P 500 endeksi yüzde 0,74 ve Nasdaq endeksi yüzde 1,67 değer kazandı.

ALTINDA KÂR SATIŞLARI

Altının ons fiyatı 1.981 dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesini görmesi sonrası etkisini artıran kâr satışları ile düşüşe geçerek 1.942 dolar seviyesine geriledi. Gram altın 428, çeyrek altın ise 704 liradan satılıyor.

Dün akşam, piyasaların sığ olduğu zaman diliminde, düşük işlem hacmiyle 6,96’yı gören dolar/TL, 6,86 seviyesinde dengelendi. Eronun satış fiyatı ise 8,06 lira olarak belirlendi. (AA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.