Altın rekorda sınır tanımıyor

Altın rekorda sınır tanımıyor
Altın, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek yıl faiz indirimine başlayacağı beklentilerinin artmasıyla kritik eşik olan 2 bin doları aştı. Gram altın tarafında da yeni rekor kaydedildi.

TİGRİS HABER - Altının ons fiyatı 2.002 dolara çıkarken dolar/TL 28.80'i aştı. Bu yükselişler gram altının 1.855 lirayla yeni tarihi zirvesine yükselmesini sağladı. Gram altın sabah saatlerinde 1.855 liraya çıkarak yeni tarihi zirvesine ulaştı. Böylece gram altın son 1 haftada yüzde 3'e yakın değer kazanmış oldu.

ABD enflasyonu etkili oldu

14 Kasım'da açıklanan ABD ekim enflasyon verileri ise altındaki son günlerdeki yükseliş hikâyesinin baş aktörü oldu. ABD'de ekimde yıllık enflasyon yüzde 3.2 ile piyasa beklentisinin altında kaldı. Bu da Fed'in şahin duruşunu yumuşatacağına yönelik beklentiyi güçlendirdi. ABD 10 yıllık hazine tahvilinin getirisinde söz onsu verinin yayımlanma tarihi öncesine göre 20 baz puanın üzerinde düşüş yaşandı. Bu da şu ana kadar altın fiyatlarındaki yükselişe destek oldu. Altının ons fiyatı veri açıklanmadan önce 1.950 dolar civarında işlem görüyordu. Ons fiyatında 8 günde yüzde 2.7'lik artış kaydedildi. (Kaynak halk TV)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.