Altın uzun vadede kazandıracak

Altın uzun vadede kazandıracak
Altın fiyatlarındaki son duruma ve altının yükseliş trendinin ne zaman başlayacağına işaret eden gazetemizin ekonomi yazarı Sercan Gölcü, uzun vadede altının yükseleceğini kaydetti.

TİGRİS HABER - Altın fiyatlarındaki dip noktada yatay seyir devam ediyor. Kısa vadede yükselişin beklenmediği altında uzun vadede ise yükseliş kaçınılmaz.

Tigris Haber’in ekonomi yazarlarından Sercan Gölcü altın fiyatlarındaki düşüşe ve altının yükseliş trendinin ne zaman başlayacağına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Altına talep az

Altına ilginin son süreçte azaldığına işaret eden Gölcü, şöyle konuştu: “Geçen sene Ocak ayından bugüne kadar değerlendirdiğimizde Dünyada merkez bankaların fiziki altın alımlarında %60 gibi bir gerileme var. Yani merkez bankaları iyi bir altın stoğu yapmıştı, iyi bir alım vardı. Fiziki Altın merkez bankaları tarafından şimdilerde pek alınmadı. Ayrıca mücevhere, takılara, altına ilgi azaldı. Özellikle Çin ve Hindistan’da talep çok azaldı.  Ve yatırımcının da ilgisi azaldı. Yatırımcının parası Bitcoine gidiyor. Ayrıca bitcoinin altından iyi bir yatırım aracı olduğunu düşünen yatırımcılar ve devasa bankalar var. Dolara karşı hep altın yatırımı yapanlar, şimdi de altına karşı Bitcoine yatırım yapanlar oldu. Ben bitcoin konusunda temkinli ve tarafsız davranıyorum.”

Emtia alımları artacak, altın yükselecek

Altın fiyatlarının uzun vadede yükseleceğini belirten Gölcü, “Şuan ki mevcut konjonktürde ve grafiklere bakıldığında kısa vadede en fazla %7 ile  % 9.5 gibi bir getiri sağlayabilir. Ama bu garanti değildir. Uzun vadede altının yükseleceğini düşünüyorum. Ama şu var. ABD'de teşvik paketi onaylandı. Emtia alımları artacak dolarda, altında yükselişler mevcut görünmektedir. Kripto paraların belirsizliğinden dolayı kaçışlar olacaktır. Buna paralel olarak eski yatırımlarına devam edeceklerdir büyük ve ufak yatırımcılar. Söylediklerim yatırım tavsiyesi değildir” diye konuştu. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum