Amatör takımlara şiddet uyarısı

Amatör takımlara şiddet uyarısı
Hakemler derneğinin ev sahipliğinde

Diyarbakır hakem camiasının yöneticileri  ve amatör futbol takımları temsilcilerinin bir araya gelerek son haftalardaki şiddet olaylarını ele aldığı toplantıda bugüne kadar fazla uygulanmayan’Sporda Şiddet Yasası’nın bundan böyle özenle uygulanacağı kaydedildi.

Saffet AZBAY

Hakemler derneğinin ev sahipliğinde

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri (TFFHGD) Diyarbakır Şubesi’nin ev sahipliğinde yapılan toplantıya TFFHGD Şube Başkanı ve Süper Lig hakemi Nihat Mızrak,İl Hakem Kurulu Başkanı Aykut Gençoğlu,hakem kurulu üyeleri Suphi Demirel ve İbrahim Bozan,ASKF Asbaşkanı Kenan Aksu,TÜFAD Başkanı Samet Karakaş,Amatör Sporcular Derneği Başkanı Mesut Deri,amatör kulüp başkanları,bazı teknik adamlar ve yöneticiler katıldı.

Toplantıda son dönemlerde meydana gelen şiddet olayları ile hakemlere yönelik sözlü ve fiili saldırılar başta olmak üzere yaşanan sorunlara dikkat çekildi.

 

Ceza kurulu ve kulüplerin duyarsızlığı

 

 Hakem camiasının yöneticileri,amatör takım temsilcilerinin hakemlerle ilgili eleştirilerini not edip daha sonra açıklamalarda bulunurken,hakemlere yönelik saldırılar ortak düşünce ile kınandı. Kulüp yöneticileri,olaylara karışan sporcularını kulüpten uzaklaştıracaklarını ifade ederken,ceza kurulunun sporculara az ceza verdiği,bunun da ahbap-çavuş ilişkilerinden kaynaklandığına dikkat çekildi. Ceza Kurulu üyelerinin toplantıya katılmaması eleştirilirken, bir diğer tepki de toplantıya katılmayan kulüplere gösterildi. Diyarbakır’da bulunan 50 kulüpten sadece 12’sinin toplantıya katılması yadırgandı.

 

‘Sağlık sorunları için ligleri boykot edelim’

Toplantıda maçlarda yaşanan sağlık olayları da ele alındı. Hakem camiasının yöneticileri, hakemlerin ambulans ve sağlık ekibi olmadığı gerekçesiyle maç oynatmama yetkisi olmadığını dile getirirken,TÜFAD Başkanı Samet Karakaş,bu konuda adres olarak kulüpleri gösterdi. Karakaş,”Madem bu konuda duyarlı davranmayan kurumlar var ;o zaman hep beraber karar alarak maçlara çıkmayalım. Kulüplerin bu konuda birlik olması lazım.1 yıl ligleri boykot etsek ne kaybedebiliriz?.O zaman büyük ses getirmiş oluruz. Bir şey kaybetmez,çok şey kazanırız.” dedi.

 

‘Şiddet yasası tüm yönleriyle uygulanacak’

TFFHGD Şube Başkanı Nihat Mızrak,yaşanan şiddet olaylarının Diyarbakır’a yakışmadığına dikkat çekerek,hakemlerin kimseye karşı önyargılı olmadığını söyledi. Bugüne kadar ‘Sporda Şiddet Yasası’nın uygulanmadığını anlatan Mızrak,”Biz her şeyi diyaloğla çözelim dedik. Sonuçta yönetici,hakem,sporcu,antrenör,taraftar ve basın hep beraber bu camianın bileşenleriyiz. Fakat bu olaylar kentimize zarar veriyor. Hakemlerin hukunu savunmak zorundayız. Hakem de sporcu gibi hata yapar ama bunda art niyet olmaz. Hakemlerle ilgili şikayetiniz varsa bize gelin,sahada ve saha dışında hakemnlere yapılanlar kabul edilemez. Spor’da Şiddet Yasası maalesef fazla bilinmiyor ve bugüne kadar uygulanmadı. Bundan sonra tüm yönleriyle uygulanacak. Bizler de bu konuda kararlıyız.” diyerek yasa maddeleri hakkında kulüp temsilcilerine bilgi verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.