Amed halk İnisiyatifi uyardı:

Amed halk İnisiyatifi uyardı:
Uyuşturucuya geçit yok

Son yıllarda Amed bölgesinde artan esrar ekimi ve ticaretinin ardından Amed Halk İnisiyatifi, esrar eken ve bunun ticaretini yapanları uyardı. Esrar ekimi yapılan bölgelerde dağıtılan bildirilerde esrar ekimi yapan ve ticareti ile uğraşanın bundan vaz geçmeleri, kirli oyunlara ortak olunmaması istendi.

Amed'in Lice başta olmak üzere, Kocaköy, Hani, Hazro, Kulp gibi ilçeleri kırsalında esrar ekimi ve ticaretiyle uğraşanları Amed Halk İnisiyatifi uyardı.

Bölgedeki köylerde, elektrik ve telefon direklerine, cami ile evlerin duvarlarına asılan bildirilerde, esrar ekimi ve ticareti ile uğraşanların bundan vazgeçmesi istendi.

Dağıtılan bildirilerde, "Daha temiz ve özgür yarınlar için tüm halkımızı uyuşturucu ekimine ve ticaretine son vermeye devletin kirli oyunlarına ortak olmamaya çağırıyoruz. Geleceğimizi ve çocuklarımızın geleceğini zehirlemeyelim" denildi.

3 AY İÇİNDE ARAZİLER TEMİZLENECEK

Bölge köylerindeki halk meclisi üyeleri, esrar ekimi ve ticaretinin yasaklanması konusunda kesin karar alındığını ve 3 ay içerisinde tüm bölgede esrar ekimi yapılan arazilerin temizleneceği ve bunun ticareti ile uğraşanların bir daha yapmaması konusunda uyarılacağını belirtti.

Halk meclisi üyeleri, esrar ekerek bundan ekonomik kazanç sağlayan köylülere de önümüzdeki süreçte alternatif tarım projeleri kapsamında, bu arazilerde tütün, sebze ve meyve ekimi konusunda çiftçilerle görüşüleceği ve öncelikle kooperatifleşmeye gidilerek seracılığın bölgede geliştirilmesi için çalışmalar başlatılacağı kaydedildi.

amed-1.jpg

amed2.jpg

amed-4.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.