Amed Spor Kompleksi açıldı

Amed Spor Kompleksi açıldı
Kayapınar Belediyesi tarafından yapılan Amed Spor Kompleksi düzenlen törenle hizmete açıldı.

Diyarbakır'da Kayapınar Belediyesi tarafından 17 dönüm üzerinde 2012 Nisan ayında yapımına başlanan Amed Spor Kompleksi'nin açılışı yapıldı. Açılışa, BDP Diyarbakır milletvekilleri Nursel Aydoğan, Altan Tan, BDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Mehmet Emin Yılmaz, Kayapınar Belediye Başkan Vekili Mahmut Dağ, Hentbol İl Temsilcisi Şaban Ayyıldız ve çok sayıda yurttaş katıldı. Açılışta ilk olarak cezaevinde bulunan Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karetekin'in gönderdiği mesaj okundu.

'Halkımıza verdiğimiz sözleri yerine getiriyoruz'

Açılış konuşmasını yapan Başkan Vekili Mahmut Dağ, Amed Spor Kompleksi'ni kente kazandırdıkları ve halka verdikleri bir sözü daha yerine getirmenin gururunu yaşadıklarını belirtti. 2009 yerel seçimler öncesinde halka verdikleri sözlerin yüzde 90'ını yerine getirdiklerini ifade eden Dağ, "Kompleksimizde çok amaçlı kapalı spor salonu, halı sahalar, basketbol, voleybol sahaları, tenis kortu, antrenman sahası ve jimnastik salonları bulunmakta. Her yaştan vatandaşımızın ücretsiz yararlanacağı tesisimiz aynı şekilde amatör sporcularının yeteneklerinin ortaya çıkartılması açısından büyük bir hizmet sunacaktır. Spor tarihsel olarak bakıldığında barışı ve kardeşliği simgeliyor. Ancak egemen sistem kitleleri yönlendirme aracı haline getirmiş, sporda fanatizm, şiddet ve milliyetçilik akımı yaratılmış. Yaşamın her alanında olduğu gibi sporunda kardeşlik, barış ve dayanışma kültürü geliştirilmesi temel ilkemizi yaşama geçireceğiz. BDP belediyeleri olarak ekolojik demokratik yerel yönetim anlayışının yaşam bulması amacıyla çalışmalarımızı halkımızın desteğiyle sürdürüyoruz. Bu tesisin kente kazandırılmasında emeği geçen tüm arkadaşlarım ile desteğini esirgemeyen halkımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Başbakan Diyarbakır halkına tanımıyor

BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan da, "KCK" adı altında yağılan operasyonlara rağmen BDP'li belediyelerin halka hizmet etmeyi aralıksız sürdürdüğünü ifade etti. "Halkımız iradesine ve mücadelesine sahip çıktı" diyen Aydoğan, "Bayrağı devir alan arkadaşlarımız büyük bir özveri ve çabayla halka hizmeti en iyi şekilde yapıyorlar. İşte Kayapınar Belediyemiz kente kazandırdığı birçok hizmetten biri olan spor tesisini açılışını yapıyoruz. Başbakan açılış için kente geliyor. Sanıyorlar ki yaptıkları yol için halkımızın kendilerini alkışlayacağını bekliyorlar. Kusura bakmayın Başbakan halkımızın sizi alkışlamayacak. 90 yıldır Kürdistan'a yapmadığınız yatırımların hesabını soracaktır. Bir de gelirken yanında Şivan'ı getiriyor. Sesi güzeldir diye halkımızın gelip dinleyeceğini bekliyor. Ama bu halkı tanımıyor. Halkımız sesi güzel olduğu için değil, nerede durduğuna bakacaktır" dedi. Aydoğan'dan sonra BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan ve BDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Emin Yılmaz da birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından konukların katılımıyla spor kompleksinin açılışı yapılırken, açılışta Rojda ve Suavi konser verdi. 

Amed Spor Kompleksi 

Kapalı ve açık alandan oluşan Kompleks, içinde 300 kişilik çok amaçlı kapalı spor salonu, 2 adet halı saha, 1 adet idman sahası, basketbol sahası, voleybol sahası, tenis kortu, kafeterya, fitness ve koşu parkurları bulunuyor. 

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.