Amed Uluslararası Film Festivali için başvuru alımı sürüyor
DİYARBAKIR - "Özgürlük" temasıyla yapılıp bu yıl Rojava'ya adanan 27 Ekim-2 Kasım tarihleri arasında yapılacak 2. Amed Uluslararası Film Festivali için başvuru alımı devam ediyor. Eserleri ile festivalde yarışmak isteyen yönetmenler için son başvuru tarihi 25 Eylül.
Genel olarak sanatın, özelde ise sinema sanatının endüstriyel ilişkilerin ötesine taşınarak özgürlükçü bir gelişime ve demokratik-toplumcu bir anlayışa kavuşturulması için ilki geçtiğimiz yıl yapılan Amed Uluslararası Film Festivali'nin bu yıl ikincisi yapılacak. Ortadoğu Sinema Derneği tarafından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile kimi sivil toplum örgütü ve meslek odalarının desteğiyle organize edilen festival, 27 Ekim-2 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek. Bu yılki teması "Özgürlük" olan film festivali Rojava'ya adanacak.
Belirlenen dallarda birbirleriyle yarışacak film gösterimlerinin yanı sıra festivalde Kürdistan şehirlerine özgün sanatsal ve kültürel faaliyetler de tanıtılacak. Yine düzenlenecek panel, seminer, sergi, söyleşilerin yanı sıra yönetmenler ile birlikte atölye çalışmalarına imza atılacak.
Eserleri ile birlikte festivale katılmak isteyenlerin başvurularının alınmasına 25 Eylül tarihine kadar alınmaya devam edilecek. Başvurular "amedfilm.com" isimli internet sitesinde yer alan başvuru formunun doldurulması sonrası eserlerin Ortadoğu Sinema Derneği'ne posta yolu ile ulaştırılmasıyla da yapılabiliniyor.
Festivalde eserlerin yarışacağı film dalları ve ödül tutarları şöyle:
Uluslararası Uzun Metrajlı Film Dalı: 30 Bin TL
Uluslararası Kısa Metrajlı Film Dalı: 10 bin TL
Uluslararası Belgesel Film Dalı: 20 Bin TL
Uluslararası Belgesel Film Destek Dalı: 10 Bin TL
Ulusal uzun Metraj Senaryo Destek Dalı: 10 Bin




Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.