VİDEO - Amedspor maçının yankıları sürüyor

VİDEO - Amedspor maçının yankıları sürüyor
Diyarbakır temsilcisi Amedspor, 40 bin seyircisinin önünde Tarsus İdman Yurdu’na 7-6 yenilerek 1. Lig hayallerine veda ederken, polisin bazı taraftarlara tazyikli su ve biber gazıyla müdahalesinde çocuklar zor anlar yaşadı.


TİGRİS HABER - Amedspor, penaltı atışları sonucu Tarsus İdman Yurdu'na 7-6 yenilerek TFF 1.Lig hayallerine veda etti. Tribünlerde 40 bin taraftar yer alırken, 15 bin kişi ise stadın kapasitesi aşıldığı için dışarıda kaldı. Dramatik şekilde kaybedilen umutlar sonrasında sahada ve tribünlerde hüzün hâkim oldu.

amedspor-tigris1.jpg

Bölge Amedspor için kenetlendi

Diyarbakır'dan Hakkâri ve Şırnak'a kadar tüm bölge Amedspor için kenetlendi ancak umutlu başlayan gece kâbusla noktalandı. Diyarbakırspor, Batman Petrolspor, Diyarbekirspor, Vanspor başta olmak üzere birçok kulübün taraftarı maça akın ederek Amedspor'a destek verirken, maça dakikalar kala dolan stadyumda muhteşem bir atmosfer vardı. On binlerce taraftar müthiş bir atmosfer oluşturarak futbolcuları motive etti. Taktik mücadelesi şeklinde geçen maçın ilk 45 dakikasında Amedspor uzaktan şutlar dışında gole yaklaşamadı.

amedspor-tigris2.jpg

Mervan Çelik Net Fırsatlar Kaçırdı

Maçın sonlarına doğru iki takım da net fırsatlar kaçırdı. 85.dakikada Amedspor'dan Mervan Çelik uygun durumda topu kaleci Abdulaziz'e nişanladı. 89.dakikada Tarsus İdman Yurdu'ndan Alperen karşı karşıya kaldığı kaleci Cantuğ'u geçemedi. 90 dakikada eşitlik bozulmayınca uzatmalara geçildi. Bu bölümde de en net pozisyonu Amedspor'dan Mervan Çelik, kaleci ile karşı karşıya kaldığı anda harcadı. Amedspor alt yapısında yetişen kaleci penaltı kurtararak eski takımını saf dışı bıraktı.

Diyarbakırlı kaleci Amedspor'u yaktı

120 dakikada taraflar üstünlük sağlayamayınca seri penaltı atışlarına geçildi. İki takım da ilk 6 penaltı vuruşunu gole çevirdi. Amedspor'da Kutay Yokuşlu'nun kullandığı 7. penaltı atışını Tarsus İdman Yurdu kalecisi Abdulaziz Demircan kurtarınca konuk takım yarı finale yükseldi. Maçın ardından Amedspor'lu futbolcular sahada gözyaşlarına hâkim olamazken, taraftarlar da derin üzüntü ve hayal kırıklığı yaşadı.

Amedspor Ak Parti ve HDP’li siyasetçileri bir araya getirdi

Bu arada dünkü Amedspor karşılaşmasında bir ilk yaşandı.  Amedspor HDP ve AK Partilileri bir araya getirdi. Maçı, HDP’li vekiller, AK Parti il başkanı ve MYK üyesi ile bazı ilçe yöneticileri birlikte izledi.

amedspor-tigris3.jpg

Saha dışında olay

Öte yandan bileti olmasına rağmen onlarca taraftar içeri alınmadı. Taraftarların stadyum önünden ayrılmaması üzerine polis tazyikli su ve biber gazı kullandı. Aralarında çocuk ve kadınların bulunduğu onlarca taraftar tazyikli su ve atılan biber gazından etkilendi.

Hakkımı helal etmiyorum

Çocuklarıyla birlikte atılan gaza maruz kaldığını dile getiren Yusuf Karakoç adlı vatandaş tepkisini sosyal medya hesabı üzerinden dile getirdi. Karakoç, “Bakınız biletli olduğumuz halde bizi almadılar. Biber gazı ve su sıkıntılar bize. Bu çocuklar militan mı? Amedspor’a ve Gençlik Spor İl müdürlüğüne hakkımı helal etmiyorum. Allah’a havale ediyorum ve elimdeki biletlerle onları mahkemeye vereceğim” tepkisinde bulundu. (Haber Merkezi)

 

 

 

 

 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum