Amedspor’a sedye cezasını sordu

Amedspor’a sedye cezasını sordu
YSP Diyarbakır Milletvekili Ceylan Akça Cupolo, Amedspor-Düzcespor maçında sedye ekibine verilen bir yıllık sahaya girmeme cezasını İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya sordu.

TİGRİS HABER - YSP Milletvekili Cupolo, sedye ekibine verilen ceza ile ilgili verdiği gensoruda gerekçelerini şu sözlerle ifade etti.

“Amedspor, 10 Eylül 2023 Pazar günü, Düzcespor ile Diyarbakır Stadyumu’nda karşı karşıya gelmiş; maç, 2-0 Amedspor’un üstünlüğü ile sona ermiştir. Maç sonrası Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna muhalefet gerekçesiyle Amedspor’un sedye ekibine bir yıl boyunca stada giriş yasağı getirmiştir.

Amedspor Taraftarlar Derneği konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Düzcespor maçında rakip takım oyuncusunun kendini yere bırakmasının ardından alana giren sedye ekibi, oyuncuyu sedyeye alırken ayağını savurarak ekibi itmiştir. Ardından hakem gelip oyuncuya sarı kart vermiştir. Sedye ekibi işine devam edip oyuncuyu sedye ile saha dışına çıkarmıştır ve alanına geri dönmüştür. Stadyumda olan 20 bine yakın taraftar, TFF yetkilileri, takım yöneticileri, gözlemcilerin şahitliğinde yaşanan olaya TFF bile resmî olarak bir yaptırım vermemişken, Diyarbakır Emniyeti sedye ekibine stada giriş yasağı vermiştir” sözlerine yer vermiştir.”

Cupolo Bakana şu soruyu sordu;

  1. Türkiye futbol tarihinde daha önce herhangi bir takımın sedye ekibine “yere düşen bir oyuncuyu sedye ile saha dışına çıkardığı” için ceza kesilmiş midir? (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.