Amine Hatun Yatılı Hafızlık Kız Kur'an Kursu bitme aşamasına geldi

Amine Hatun Yatılı Hafızlık Kız Kur'an Kursu bitme aşamasına geldi
Bitlis’in Ahlat Kaymakamı Osman Dölek, bitme aşamasına gelen Amine Hatun Yatılı Hafızlık Kız Kur'an Kursu’nda incelemelerde bulundu.

 BİTLİS - Bitlis’in Ahlat Kaymakamı Osman Dölek, bitme aşamasına gelen Amine Hatun Yatılı Hafızlık Kız Kur'an Kursu’nda incelemelerde bulundu. 

  İlçenin Tunus Mahallesi’nde yapılan Yatılı Hafızlık Kız Kur'an Kursu’nu ziyaret ederek İlçe Müftüsü Zahit Demirel’den bilgi alan Kaymakam Dölek, kursun bir an önce faaliyete başlaması için çalışmaların hız kazandığını söyledi.

  Daha sonra konu hakkında bir açıklama yapan Ahlat İlçe Müftüsü Zahit Demirel, bu ay içerisinde kursun faaliyete başlayacağını ifade ederek, daha kurs açılmadan oldukça talep gördüğünü söyledi. Müftü Demirel, Yatılı Hafızlık Kız Kur'an Kursu’nun sadece Ahlat’a değil bölgeye de hitap edecek kapasitede olduğunu belirterek, “İlçemizde hafızlık yapmak için talep eden çok sayıda kız öğrenci var. Talep oldukça fazla olunca bizde hayırseverlerin desteğiyle Tunus Camii’nin yanında bulunan 4 dönümlük bir arazide 3 katlı Yatılı Hafızlık Kız Kur’an Kursu’na başlayarak bitme aşamasına getirdik. İnşallah bu ay içerisinde de binamız faaliyete geçecektir. Halkımızda kursun açılmasını heyecanla bekliyor. Ahlat’ta Yatılı Erkek Hafızlık Kursumuz var. Buranın da faaliyete geçmesiyle birlikte ilçemizde hem bayan hem de erkek hafızlar yetişecek. Bundan dolayı da ayrıca bir mutluluk duyuyoruz. Kursumuzun en kısa sürede faaliyete geçmesi için çalışmalar hız kazandı” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.