Ankara’daki doktorun sermayesi Lice’de

Ankara’daki doktorun sermayesi Lice’de
Lice Halis Toprak Vakfı Devlet Hastanesi'nin tek çocuk doktoru olan Nihal Durmaz, geçici görevle Ankara'ya gitti. Ancak kadrosu Lice'de olduğu için hastaneye yeni bir doktor atanmadı.

 

Durmaz’a hastanenin döner sermayesinden de binlerce TL ödendiği ileri sürüldü.

DİYARBAKIR’ın Lice İlçesi’nde bulunan 25 Yataklı Lice Halis Toprak Vakfı Devlet Hastanesi'nin kadrolu tek çocuk uzman hekimi yaklaşık bir buçuk yıl önce geçici görev ile Ankara' da Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışmaya başladı. Uzman hekim geçici görev ile Ankara' ya gittiğinden dolayı Lice Halis Toprak Vakfı Devlet Hastanesi'ne çocuk uzmanı hekimi ataması yapılamıyor. Hastanenin tek kadrolu Çocuk Uzman Hekimi Nihal Durmaz'ın kadrosu Lice' de olduğundan dolayı, yerine yeni çocuk uzmanı ataması yapılmazken, kendisi Lice'de olmadan ve çalışmadan her ay düzenli olarak hastanenin "Döner sermayesi"nden binlerce TL aldığı hastanenin mali raporlarıyla ortaya çıktı.

Hekimin olmamasından dolayı çocuk servisine Aile Hekimleri tarafından hizmet verilirken, yurttaşlar mağdur edildiklerini kaydetti. Hastane, yaklaşık 28 bin nüfusu bulunan ilçenin yanı sıra yakın ilçelerden de gelen hastalara hizmet veriyor. 

ankaradaki-doktorun-sermayesi-licede----(2).jpg

ankaradaki-doktorun-sermayesi-licede----(3).jpg

ankaradaki-doktorun-sermayesi-licede----(4).jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.