“Annelerin çığlığına ses verin”

“Annelerin çığlığına ses verin”
Cezaevlerinde süren açlık grevlerinin ölüm orucuna dönüşmesiyle sürecin kritik aşamaya geldiğine dikkat çeken Amed Emek Demokrasi Platformu, “Annelerin çığlığı bu toplumun vicdanıdır artık ses verin” çağrısı yaptı.

Amed Emek Demokrasi Platformu, cezaevlerinde süren ve kritik aşamaya gelen açlık grevlerine ilişkin bir açıklama yaptı.

“Siyasi iktidar çözümsüzlüğü yöntem olarak benimsedi”

Leyla Güven’in başlattığı ve sonrasında cezaevlerine sıçrayan açlık grevlerine hükümetin kayıtsız kaldığının belirtildiği açıklamada; “Yetkililerin bu çığlık karşısında susmayı tercih etmesi sonucu cezaevlerinde ölüm haberleri geldi. Hükümet bu çığlığa ses vermek çözüm odaklı yaşlaşmak yerine her zaman olduğu gibi olaylara güvenlik eksenli yaklaşım tarzını benimsedi. Cezaevlerinde ve dışarıda 9 kişinin yaşamı yitirmesi sonucunda hükümet insanlık onurunu ayaklar altına alarak cenazelerin defin işlemlerini engellemek için çaba sarf etti. Siyasi iktidar bu süreci demokratik hukuk temellinde çözmek yerine soruna kulak tıkayarak çözümsüzlüğü yöntem olarak benimsedi. Cezaevlerinde kısıtlı bir şekilde edindiğimiz bilgilere göre bağımsız sağlık ekiplerinin inceleme yapması engellendi cezaevlerindeki açlık grevindekiler için hayati önemdeki ilaçların b 1, b 12 vitaminlerinin ulaştırılması noktasında ciddi sıkıntılar yaşandığı yansıdı” ifadelerine yer verildi.

“Annelerin çığlığı bu toplumun vicdanıdır artık ses verin”

Cezaevlerindeki açlık grevlerinin ölüm oruçlarına dönüştüğünün belirtildiği açıklamada, çocukları için toplumsal duyarlılık oluşturmaya çalışan annelere yönelik engellemelere değinilerek, “ Bizler sivil toplum örgütleri olarak annelerin ‘Siz yaşayasınız diye çocuklarımız ölüyor’ haykırışını şiar edinerek hiç kimse ölmeden birlikte özgürce yaşayalım diyoruz. Bizler Amed emek ve demokrasi platformu olarak buradan yetkililere acil çağrı yapıyoruz. Bir an önce vakit kaybetmeden adımlar atılarak kişiye özgü hukuktan vazgeçilip evrensel hukuk değerleri ölçüsünde uygulamalara geçin cezaevlerinde ve dışarıda bir çığlık olan açlık grevlerindeki talepleri dikkate alıp adım atın ve bir an önce toplum vicdanında onarılmaz yaralar açacak süreci ortadan kaldırın. Annelerin çığlığı bu toplumun vicdanıdır artık ses verin çok geç olmadan yaşama ses olun adım atın” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.