Annesi ve kız kardeşini teyze dedikodusu için öldürmüş

Annesi ve kız kardeşini teyze dedikodusu için öldürmüş
Diyarbakır merkez Bağlar İlçesi'nde Kasım 2013'te annesi Bedia Ateşal (51) ile kız kardeşi Tevrat Ateşal (27) ateşli silahla öldüren Selamettin Ateşal (29) ile ilgili başlatılan soruşturma tamamlandı.

ilyas  AKENGİN

İşsiz olan ve uyuşturucu kullandığı öğrenilen Selamettin Ateşal, teyzesi G.D.'nin terzi olan annesi Bedia Ateşal için fuhuş yaptığı dedikodusunu işitince teyzesini öldürmek için silah temin etti. Oğlunu ikna edemeyen Bedia Ateşal eşi Alaattin Ateşal ile birlikte cinayetten bir hafta önce kız kardeşi G.D.'nin evine misafirliğe gitti. Bedia Ateşal kız kardeşi G.D.'ye hitaben; "Bana sen 2 yıl önce sözde erkeklerle düşüp kalkıyor demişsin, ben böyle bir şey söylediğine inanmıyorum. Ancak Selamettin buna kendisini inandırmış seni öldürecek "dedi. Kendisi ise böyle bir şeye söylemediğini ve tanık olmadığını söyledi. Kız kardeşi Tevrat Ateşal'ın çalıştığı kuaförde teyzesi G.D. ile görüşen Selahamettin Ateşal, "Teyze annem hakkında kötü şeyler söyleyen sen değilmişsin asıl sözlerin sahibi S.T. teyzemmiş onu bulup öldüreceğim. Öldürmek için gittiği teyzesi S.T.'nin kapıyı açmaması üzerine olaydan haberdar olan baba Alaaattin Ateşal oğlunun elinde silahı alıp eve götürdü. Dedikodulara inanan genç adam olaydan bir gün önce evde tartıştığı annesini darp etti.

 

Babasının evde sakladığı ruhsatsız silahı bulanan Selamettin Ateşal, annesi Bedia'nın işlettiği terziye giderek anne ve babasını silahla yaraladı. Anne Bedia Ateşal olay yerinde can verirken, baba Alaattin Ateşal ise ağır yaralandı.

 

DİZ ÇÖKTÜRÜP KAFASINA SIKTI

 

Silahla kuaföre kaçan Ateşal, teyzesi G.D.'ye: "Anne ve babamı öldürdüm senide öldüreceğim "dedi. Kuaför olan kız kardeşi Tevrat ağabeyine yalvararak silahı bırakmasını istediği esnada Salamettin kız kardeşinin saçlarından tutarak diz çöktürdüğü genç kızın kafasına sıktı. 27 yaşındaki Tevrat Ateşal olay yerinde can verdi.

 

SİLAH TUTUKLULUK YAPTI

 

Kaçan teyzesinin peşinde koşan Selamettin Ateşal, terzide yakaladığı teyzesi G.D.'nin kafasına silahı dayadı. Tetiğe bastı ancak silahın tutukluluk yaptı. Mermiyi silahın ağzına verdiği sırada çevredeki vatandaşların müdahale ise kaçan Selamettin Ateşlan kaçtığı Gaziantep'te yakalandı.

 

Selamettin Ateşal soruşturma kapsamında verdiği ifadede; "Ailem fuhuş yapıyordu, bu nedenle onları öldürdüm" iddiasında bulundu. İşlediği cinayetler ve yaralamalara sebebiyet vermek suçundan hakkında 3 kez ağırlaştırılmış hapis cezası istenilen Ateşal'ın, akıl sağlığının yerinde olup olmadığını tespit etmek için hastaneye sevki yapıldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.