Arınç, Bismil’de büro açılışına katıldı

Arınç, Bismil’de büro açılışına katıldı
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç “Bismil ve Diyarbakır’a hizmet vakti geldi. 15 senedir ayrımcılıktan, şiddetten başka bir şey bilmeyenlerin halkımıza hiçbir şey vermediklerini gördük”dedi.

Haber/Foto: Gencer ARPACI

Diyarbakır - Bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, AK Parti Bismil ilçe başkanlığı tarafından düzenlenen seçim bürosu açılışına katıldı. Açılışa AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Cuma İçten, Mine Lök Beyaz, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, Bismil Belediye Başkanı Ali İhsan Merdanoğlu da katıldı.

Seçim bürosunun önünde parti otobüsünden yurttaşlara seslenen Arınç,“Bismil ve Diyarbakır’a hizmet vakti geldi. 15 senedir ayrımcılıktan, şiddetten başka bir şey bilmeyenlerin halkımıza hiçbir şey vermediklerini gördük. Her parti bizim için AK Parti kadar muhteremdir. Ama ellerine hizmet imkânı geçtiğinde de başka şeylerle meşgul olanlara halkı birbirine karşı hasım haline getirenlere, devletin verdiği tüm imkânları çarçur edenlere artık fırsat vermeyeceğiz. Bu ülkeyi yıpratmak, Başbakanı lekelemek, itibarını düşürmek isteyenler avuçlarını yalasın, millet bu tuzaklara inanmıyor, bu iftiralara kanmıyor ve herkes yoluna devam ediyor. 15 gün sonra inşallah isabetli bir kararla hükümetimiz ve belediyelerimizin yollarına koşarak devam edeceği bir dönem olacaktır” dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ise, eskide Bismil’de insanların çocuklarına Kürtçe isim bile koyamadığını ancak şimdi herkesin anadiliyle konuştuğunu kaydederek,  “Bugün artık herkes anadiliyle konuşabiliyor, seçimlerde istediği dilde propagandasını yapıyor. Aynı şekilde televizyonunu da, okulunu da, kursunu da kurabiliyor, gazeteler yayımlayabiliyor, televizyonlar açabiliyor. Türk Dil Kurumu Kürtçe sözlük yayımladı. Sayın Bakanımız bunun ilk örneğini bugün Diyarbakır’a getirdi. Bu sözlüğü Türkiye’de 10 yıl önce düşünemezdik. Biz AK Parti olarak, vatandaşlarımıza barış, huzur ve kardeşlik vaat ettik ve bunu inşallah gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

arinc-2.jpg
 

Yağmur nedeniyle kısa süren açılış konuşmaların ardından Bakanlar ve beraberindeki heyet bir düğün salonunda yemekte partililerle bir araya geldi.

arinc-ziyaret-(3).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.