Artık oyumuzu paylaşmayacağız

Artık oyumuzu paylaşmayacağız
Van ve Ağrı'da BDP'li belediye başkan adayları, seçim çalışmalarını köyleri ziyaret ederek sürdürüyor.

Van - Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Bekir Kaya, Kürtlerin var olduğundan beri komşularıyla her şeylerini paylaştıklarını belirterek, "Artık oyumuzu onlarla paylaşmayacağız" dedi.

Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayları Bekir Kaya ve Hatice Çoban, Edremit Belediyesi Eş Başkan adayları Sevil Rojbin Çetin ve Abdulkerim Sayan, Çiçekli Beldesi'nde halkla buluşarak köyleri ziyaret etti. Uzun bir konvoyla BDP Çiçekli belde binası önüne gelen adaylar, yüzlerce kişi sloganlarla karşıladı. Kadın, çocuk ve gençlerin çoğunlukta olduğu yüzlerce kişi, belediye başkan adaylarını karşılayarak belde binası önüne kadar getirdi. Burada halka hitap eden Edremit Belediyesi Eş Başkan adayları Sevil Rojbin Çetin ve Abdulkerim Sayan, seçimlerin önemine değinerek, referandum niteliğinde bir seçim yapacaklarını, bunun için tüm halkın oylarına sahip çıkması gerektiğini belirtti. Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Hatice Çoban ise, Kürt halkının büyük emekler vererek bugünlere geldiğini ve bugün artık Kürtlerin birlikte hareket ettiklerini söyledi. 12'sinde 14 kurşunla öldürülen Uğur Kaymaz, Ceylan Önkol, Serdar Tanış ve Ebubekir Deniz'in yoldaşları olduklarını söyleyen Çoban, Kürdistan'ın özgürlüğü için mücadele ettiklerini dile getirdi. 

Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Bekir Kaya da, seçimlere iki ay gibi bir süre kaldığını hatırlatarak, bugüne kadar iktidara gelen tüm partilerin sistemin bekçiliğini yaptığını söyledi. Tüm bu iktidarların söylemlerinin aynı olduğunu aktaran Kaya, bunların hizmet için değil, kutularını doldurmak için çalıştıklarını söyledi. Kürt halkının büyük bedeller verdiğini dile getiren Kaya, parti olarak tek projelerinin Kürdistan'ın özgürleşmesi olduğunu belirtti. 

Kaya, Kürtlerin var olduğundan beri komşularıyla her şeylerini paylaştıklarını belirterek, "Canımızı, malımızı, suyumuzu, ekmeğimizi her şeyimizi onlarla paylaştık. Ama artık oyumuzu onlarla paylaşmayacağız" dedi.

oyumuz-2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.