‘Artistanbul Feshane’ kapılarını açtı

‘Artistanbul Feshane’ kapılarını açtı
İBB Miras, 200 yıllık tarihi yapı Feshane’yi, yenilenmiş haliyle İstanbul’un kültür-sanat hayatına kazandırdı.

TİGRİS HABER - Yeni adıyla ‘Artİstanbul Feshane’; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in katılımlarıyla yeniden İstanbul’un ve sanat dünyasının hizmetine girdi.

art-istanbul-2.jpeg

Açılışta konuşan İmamoğlu, “İstanbul sevdaları, farklı duygularla ifade edilebiliyor güncel yaşamda. Ama biz; imar rantı, kupon arazi vesaire gibi duyguları ruhumuzda pek taşımıyoruz. Biz, miras kavramını önemsiyoruz. Miras önemli. Ama korunursa ve mirasa sahip çıkarsanız önemli. Şayet mirasyedi gibi davranırsanız Allah korusun. Tabii bu tavır ve tarz, şehre bazen çok şey kaybettirebiliyor” dedi.

art-istanbul-4.jpeg

İLK SERGİ: ORTADAN BAŞLAMAK

İstanbul’un turistik merkezlerinden biri olan yaklaşık 200 yıllık tarihi yapı Feshane’de, 8000 metrekarelik alanda bienal alanı, geçici sergi alanları, mağaza konferans salonu, kütüphane ve kafe bulunuyor. Şehrin belli merkezlerinde yoğunlaşmış kültür-sanat etkinliklerini Haliç kıyılarına taşıyacak olan Artİstanbul Feshane’nin açılışında, 300 sanatçının eserlerinin yer aldığı “Ortadan Başlamak” adlı sergi de sanatseverlerle buluştu. Artİstanbul Feshane, Osmanlı döneminde gedik geleneğini yansıtan bir endüstriyel miras olarak karşımıza çıkıyor. Yani geleneksel üretimin de seri üretimin de olduğu fabrika sistemine geçişin önemli bir halkası olduğu görülüyor. Bu yüzden Osmanlı Devleti’nde dokuma ve giyim sanayiinin ortaya koyduğu en önemli gelişme, Feshane-i Amire’nin kurulması sayılıyor. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.