Asgari ücrette zam gelecek mi? Ünlü ekonomist Açıkladı!

Asgari ücrette zam gelecek mi? Ünlü ekonomist Açıkladı!
Ünlü ekonomist Çetin Ünsalan, Selçuk Geçer’in programında milyonlarca çalışana "şimdiden hayırlı olsun" diyerek sevindirici haberi duyurdu.

TİGRİS HABER - Asgari ücrette zam tarihinin belirlenmesi, ekonomik çalkantıların ortasında umut ışığı olarak karşılandı. Ünlü ekonomist Çetin Ünsalan'ın Selçuk Geçer’in programında milyonlarca çalışana "şimdiden hayırlı olsun" diyerek verdiği müjde, pek çok insanın yüzünü güldürdü.

Son dönemdeki artan enflasyon ve hayat pahalılığı, milyonlarca vatandaşın geçim sıkıntısı çekmesine neden olmuştu. Ancak asgari ücrette yapılacak zam, bir nebze olsun bu endişeleri hafifletme umudu veriyor. TÜİK'in enflasyon verilerine dayanarak belirlenecek zam oranının şimdiden yüzde 15'e ulaşmış olması, çalışan kesimde bir rahatlama sağlamış durumda.

Ekonomistler, enflasyonun kontrol altına alınması ve hayat şartlarının iyileştirilmesi için çeşitli önerilerde bulunuyorlar. Ancak Çetin Ünsalan'ın vurguladığı gibi, günümüz koşullarında fiyatların düşmesi pek mümkün görünmüyor. Bunun yerine gelirlerin artırılmasıyla bu artışın dengeye oturtulabileceği düşünülüyor.

Sayın Cumhurbaşkanı da emeklilere Temmuz'da zam yapılacağını söylemişti. Bana göre asgari ücrete de artış yapacaklar” şeklinde konuştu.

Milyonlarca asgari ücretli için umut verici bir adım olarak kabul ediliyor. Ancak ekonomik istikrarın sağlanması ve yaşam koşullarının daha da iyileştirilmesi için sürekli çaba gösterilmesi gerekiyor. Kamu politikalarının etkin bir şekilde uygulanması ve gelir adaletinin sağlanması, toplumsal refahın artırılmasına yardımcı olacaktır.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.