Aşı uygulama yaşı 16’ya indirildi

Aşı uygulama yaşı 16’ya indirildi
Sağlık Bakanlığı, aşı uygulamasının 16’ya indirildiğini açıkladı. Aşı oranının en düşük olduğu iller arasında Diyarbakır’da bulunuyor.

TİGRİS HABER- Sağlık Bakanlığı, Türkiye'de aşı uygulama yaşının 16'ya indiğini ve 17 yaşını doldurmuş olanlara randevu açıldığını duyurdu. Aşı yaptırmak isteyenler randevularını MHRS sistemi ve e-Nabız üzerinden alabilirler. İlk doz aşılamada 57 milyonu geçen Türkiye'de aşılama yaş sınırının 16'ye indirildiği duyuruldu.

İstanbul'da 10 milyon

Aşılama programı kapsamında sırası gelen ve kriterlere uyan vatandaşlar, e-Nabız ve MHRS sistemi üzerinden randevularını alabiliyor. Yapılan aşı İstanbul'da 10 milyon 354 bin 79, Ankara'da 4 milyon 700 bin 925, İzmir'de ise 3 milyon 830 bin 348 doz olarak kayıtlara geçti.

En yüksek Muğla, en düşük Bitlis

En az bir doz aşı uygulananların oranının en yüksek olduğu 10 il sırasıyla Muğla, Çanakkale, Kırklareli, Edirne, Balıkesir, Eskişehir, Amasya, Aydın, İzmir ve Bilecik oldu. En az bir doz aşı yapılanların oranının en az olduğu iller ise Bitlis, Siirt, Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Muş, Batman, Şırnak, Bingöl ve Ağrı olarak sıralandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.