Asistan olarak başladı, 43 yıl çalıştı

Asistan olarak başladı, 43 yıl çalıştı
DÜ Tıp Fakültesi'nin kuruluşuyla asistan olarak göreve başlayan ve 43 yıl aralıksız aynı fakültede görev yapan Prof. Dr. M. Salih Çelik sade bir törenle emekliliğe adım attı

DİYARBAKIR Dicle Üniversitesi (D.Ü) Tıp Fakültesi'nin kuruluşuyla asistan olarak göreve başlayan ve 43 yıl aralıksız aynı fakültede görev yapan Prof. Dr. M. Salih Çelik, sade bir törenle emekli oldu.

DÜ Tıp Fakültesi Ankara'dan Diyarbakır'a alındığı tarih olan 1971 yılında göreve başlayan Biyofizik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salih Çelik, 43 yıl hiç ara vermeden DÜ Tıp Fakültesinde görev yaptı. 43 yıllık hizmet süresince ilk günkü heyecanla çalışan Prof. Dr. Çelik'in, 43 yılda 79 yayın ve 98 bildirisi yayınladı.

Prof. Dr. Çelik'in emekliye ayrılması nedeniyle Hastaneler Başhekimliği Konferans salonunda tören düzenlendi. D.Ü Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, törende yaptığı konuşmada, Çelik'in öğrencilik yıllarında tanışma şerefine erdiğini, kendisinin biyofizik hocası olduğunu belirterek, "Sadece bir idareci ve bir hoca değil, aynı zamanda baba gibiydi. İnsanlara her yönüyle gönlünü, kapısını açmış bir insandır. Kendisinde olanı rahatlıkla bir başkasıyla paylaşmasını bilen çok aktif bir yapısı vardır. Dur durak bilmeyen, engel tanımayan, gerçekten bize örnek olacak bir yapıdadır. Hocamıza hizmetlerinden dolayı teşekkür ederim" dedi.

Törene, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Fuat Gürkan, Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Tören sonunda Prof. Dr. Çelik'e hizmetlerinden dolayı plaket verildi. 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.