Asker ölümünde ailesi ikna olmadı

Asker ölümünde ailesi ikna olmadı
Silopi'de zorunlu askerlik yaparken kendi silahıyla intihar ettiği iddia edilen Asım Serbest'in (20) ailesi, otopsi raporu ile komutanın anlatımları arasında çelişki olduğunu ifade ederek, ikinci bir otopsi talebinde bulundu.

DİYARBAKIR Şırnak'ın Silopi ilçesinde zorunlu askerlik yaparken kendi silahıyla intihar ettiği iddia edilen Diyarbakır'ın Sur ilçesi Alibardak köyü nüfusuna kayıtlı Asım Serbest'in (20) cenazesi Silopi'de yapılan ve avukatının dahil olmadığı otopsi işlemlerinin ardından Diyarbakır Askeri Hastanesi'ne getirildi. Burada cenazeyi teslim almak için gelen Serbest'in ailesi ve HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir, askeri yetkililer ve Serbest'in komutanı ile görüşmelerde bulundu. Görüşmeler yapıldıktan sonra otopsi raporunu teslim alan Serbest'in ailesi, Serbest'in komutanının anlattıkları ile otopsi raporunda yazılanlar arasında çelişki olduğunu belirterek, ikinci bir otopsi talebi istedi.


Serbest'in ailesiyle birlikte askeri yetkililer ile görüşmede bulunan HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir, otopsi raporu ile komutanın anlattıkları arasında çelişki olduğunu vurgulayarak, komutanın kendilerine, Serbest'in ayağının kırık ve vücudunun çeşitli yerlerinde morartılar olduğunu söylediğini aktardı. Pir, "Ama otopsi raporunda böyle bir şey yoktu. Serbest'in 27 metre bir yerden yuvarlandığını söylenmişti ancak otopsi raporunda farklı bir şey yazıyordu" dedi. Pir, bu çelişkili ifadelerden kaynaklı ailesinin tatmin olmadığını ve bu yüzden ikinci bir otopsi raporu talep ettiklerini yineledi.(diha) 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.