Asya borsalarına koronavirüs şoku

Asya borsalarına koronavirüs şoku
Çin’den dünyaya yayılan ve tüm dünyada tedirginlik yaratan koronavirüs salgını Asya borsalarında da düşüşe nende oldu.

Çin Halk Cumhuriyeti’nin Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) dünya genelinde öldürücü etkisini yaygınlaştırırken, salgının etkisi Asya borsalarında da hissedildi.

Koronavirüs dünyaya ölüm saçıyor

79 binden fazla kişiye bulaşan salgın Çin'de 2 bin 592 kişinin yaşamını yitirmesine neden oldu. Hızla dünyaya yayılan salgın İran'da 8, Japonya'da 4, Güney Kore'de 7, İtalya'da 3, Tayvan, Filipinler ve Fransa'da da birer can aldı.

IMF Başkanı’nda işbirliği çağrısı

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, yeni tip koronavirüs salgınına karşı birlikte çalışma önerisinde bulundu. Georgieva, “Kovid-19’un insani ve ekonomik etkilerini kontrol altına almak için, özellikle salgın daha kalıcı ve yaygın hale gelirse birlikte çalışmalıyız” dedi.

Koronovirüs borsayı vurdu

Koronovirüs salgınının dünyadaki gelişmeleri ekonomik olarak da etkiledi. Buna göre, Çin'de Şanghay bileşik endeksi, yüzde 0,40 azalarak 3.027,53 puan oldu. Güney Kore'de Kospi endeksi yüzde 3,87'lik sert düşüşle 2.079,04 puana düştü. Hindistan'da ise Sensex endeksi yüzde 0,84 azalışla 40.825,71 puanda seyretti. Hong Kong'da Hang Seng endeksi yüzde 1,64 kayıpla 26.860,97 puanda kapadı. Japonya'da ise resmi tatil nedeniyle piyasalarda işlem yok.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.