Atilla: Biz kazanınca Diyarbakır kazanacak

Atilla: Biz kazanınca Diyarbakır kazanacak
AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cumali Atilla, aday gösterilmesinin ardından geldiği Diyarbakır havalimanında partililer tarafından coşkuyla karşılandı.

Tigris Haber-  İl binası önünde toplanan partililere seslenen Atilla, " Ülkemiz AK Parti belediyeciliğiyle belediyeciliği gördü. Ama ne yazık ki Diyarbakır’ımız tam 17 yıl, tam 17 yıl sadece ideolojik belediyecilik yapan bir zihniyetin yönetiminde idare edildi. Allah’a şükürler olsun ki 2 yıldır bizlerle, ekibimizle birlikte Diyarbakır’ımıza AK Parti belediyeciliği anlayışında çalıştık ve hizmetlerimizin en güzelini, en iyisini yapmaya çalıştık.” dedi.

İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde geçen hafta Cumartesi günü düzenlenen toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan Cumali Atilla, Diyarbakır’a geldi.

Kayyum olarak Büyükşehir Belediye Başkan vekilliği görevini yürüten Atilla, Diyarbakır Havalimanı'nda partililer tarafından karşılandı. Cumali Atilla'ya, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Mehdi Eker, Oya Eronat ve Ebubekir Bal ile partililer eşlik etti. Konvoy eşliğinde AK Parti İl Başkanlığı'na gelen Cumali Atilla burada partililere hitap etti. 

AK Parti il binası önündeki karşılamada partililere hitaben ilk konuşmayı AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Süleyman Serdar Budak yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumali Atilla’yı kendilerine emanet ettiğini belirten Budak, “Biz bu emanete sahip çıkacak mıyız?” diye sordu, partililerden ise  “Evet” yanıtını aldı.

Daha sonra partililere hitaben Diyarbakır Milletvekili Mehmet Mehdi Eker söz aldı.

img_0513.jpg

‘Diyarbakır için bir fırsat…’

“Cumanız da Cumali’niz de kutlu ve bereketli olsun” diyen Eker, şunları söyledi: “Bu gün bereketli, rahmetin gökten yağdığı bir Cuma günü, bu kutlu günde biz Adalet ve Kalkınma Partisi olarak Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olarak Cumali Atilla kardeşimizi sizlerin huzuruna getirdik. Cumanız da Cumali’niz de kutlu ve bereketli olsun inşallah. Bereketli hizmetlere, vesile olsun. Kardeşlerim bu şehir kadim bir şehir, bu şehir dünya uygarlık tarihinde, medeniyet tarihinde eşi ve dengi çok az olabilen bir şehir. Ama bu şehir maalesef kadrini kıymetini, tarihini, medeniyet değerlerini idrak edememiş insanların elinde, belediye başkanların elinde yönetildi son 20 yılda. Biz demokrasinin gereği bir seçime gidiyoruz. Önümüzdeki Mart ayında yapılacak yerel yönetimlerde, milletin önüne sandığı koyacağız. Bu Diyarbakır için bir fırsat, Diyarbakır için bir imkan. Diyarbakır tekrar hasretle tekrar halka ve Hak’a hizmeti kendisine düstur edinmiş AK Parti belediyecilik anlayışı ile buluşması için bir fırsattır. Şimdi biz Diyarbekirliler olarak bu fırsatı değerlendirecek miyiz kardeşlerim? Önümüzdeki 3 ay içerisinde gece demeyeceğiz, gündüz demeyeceğiz. Genel Başkanımız Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda Diyarbakır’ın sokaklarını adım adım gezeceğiz, kapılarını adım adım çalacağız ve Diyarbekir’in hasret kaldığı belediyecilik hizmetine kavuşturacağız. Cumali Atilla kardeşimizi ve önümüzdeki hafta belirlenecek ilçe belediye başkan adaylarını vatandaşlarımıza anlatacağız. Projelerimizi anlatacağız, hizmetlerimizi anlatacağız. Cumali Atilla’yı neden aday gösterdiğimizi, Diyarbakır’ın hizmete olan susamışlığı gidermek için son yıllarda Cumali Atilla kardeşimizin eliyle yapılan hizmetlerin bundan sonra da seçilmiş bir belediye başkanı eliyle devam ettirilebileceğini anlatacağız. Diyarbakır’ın dünüyle bugünü arasında farkı anlatacağız.”

img_0504.jpg

‘Cumali Atilla’nın sandıkta kazanması için çaba sarf edin’

 AK Parti’nin Türkiye’deki tüm farklılıkları kucakladığına vurgu yapan Eker, şöyle konuştu: “Dünya alem biliyor ki biz Türkiye Cumhuriyeti’nde Türk’ün, Kürt’ün, Arab’ın, Laz’ın, Çerkez’in Arnavut’un, Boşanak’ın, Zaza’nın, Roman’ın 80 milyonun kardeşliğini istiyoruz. Bunun için çok çaba sarf ettik. Bunun için çok projeler, çor reformlar yaptık. Kan, dökülmesin gözyaşı dökülmesi, annelerin yüreği rahat etsin diye çok uğraştık. Ama terör örgütleri PKK ve onun yandaşları, FETÖ terör örgütü, DAİŞ terör örgütü Ortadoğu’yu kana bulamak için kurulan bu örgütler, tıpkı Ortadoğu’ya huzurun gelmesini engelledikleri gibi Diyarbakır’a da maalesef çok gözyaşı döktürdüler. Şimdi biz barıştan yanayız, biz kardeşlikten yanayız. Biz demokrasiden yanayız, biz demokratik hak ve hürriyetlerin geliştirilmesinin yanındayız. Ama biz aynı zamanda hizmetten yanayız. Halka hizmetten yanayız. Yoksullukla mücadele etmekten, işsizlikle mücadele etmekten yanayız. Bu şehrin sokaklarının temiz olması, caddelerinin temiz olması, yeşil ve çiçekli olması, çiçek gibi olması, sosyal belediyecilik anlamında önemli projelerin hayata geçirilmesi AK belediyeciliğin yani Adalet ve Kalkınma Partisi belediyecilik ve yerel yönetimler belediyeciliğin gereğidir. Diyarbakır’a AK belediyecilik ne demektir, bunu gerçekleştirecek Cumali Atilla’yı belediye başkanı seçeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız karar verdiğinde, Cumali Atilla’yı aday gösterdiğinde bize ve size bir talimat gönderdi. Sahip çıkın ve Cumali Atilla’nın sandıkta Adalet ve Kalkınma Partisi’nin adayı olarak kazanması için çaba sarf edin dedi. Dolayısıyla biz bunun çaba sarf edeceğiz.”

img_0471.jpg

‘Bu kutlu yürüyüşte olmaktan büyük şeref duyuyorum’

Eker’in ardında AK Parti Belediye Başkan adayı Kayyum Cumali Atilla söz aldı. Atilla, konuşmasına partilileri selamlayarak başladı.  Partililerle birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Atilla, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu gün sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuruyorum. İlginizden, alakanızdan, samimi, içten ve coşkulu karşılamanızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Hepinizden Allah razı olsun. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımızın takdirleriyle Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olmak ve sizlerle birlikte bu kutlu yürüyüşte olmaktan büyük şeref duyuyorum. Öncelikle ve özellikle Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını şahsıma tevdi eden Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şahsım, teşkilatım ve siz Diyarbakırlı hemşerilerim adına şükranlarımı sunuyorum.”

img_0571.jpg

‘Diyarbakır 17 yıl, sadece ideolojik belediyecilik yapan bir zihniyetin yönetiminde idare edildi’

 “Bu gün bizim için Diyarbakır’da yeni bir tarihin başlangıcıdır” ifadesini kullanan Atilla, şöyle konuştu: “ Allah hayırlı ve uğurlu eylesin. Bismillah diyerek, Genel Başkanımız, Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyoner liderliğinde, sizlerle birlikte bu kutlu yürüyüşe bu gün başlıyoruz. Allah bizi mahcup eylemesin. Saygı değer hemşerilerim, 2 yıldır, sizlere hizmet etmekten her zaman onur duydum ve mutlu oldum.  2 yıla aşkın bir süredir birlikte çalışıyoruz. Sizlere en güzel hizmetleri sunmak için bilgimi, tecrübemi, bütün mesaimi, gecemi gündüzüme katarak sizler için Diyarbakır’a yakışır en güzel hizmetleri sunma gayretimde oldum. Bütün işlerimize, ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ felsefesiyle programladık. Halka hizmet Hak’a hizmettir düsturuyla çalıştık. Bütün işlerimizde, Diyarbakırlılarımızın mutluluğu için çalıştık. Bütün programlarımızı sizlerin sesine kulak vererek gerçekleştirdik. Çünkü bu şehre geldiğimizde şunu söyledik: ‘Biz bu şehri, bu şehirde yaşayanlarla birlikte yöneteceğiz ve bu şehirde herkesin sesine kulak vereceğiz.’ Demiştik. Sizin isteklerinizi önemseyerek işlerimizi ona göre planladık. Allah’a çok şükür güzel işler de çıkardık. Sizlerin duasını aldıkça daha güzel işler de çıkaracağız. Diyarbakır’a geldiğimiz de herkesin endişeyle, korkuyla, panik içerisinde, şaşkın bir haldeyken biz şunu söylemiştik: ‘Her şey çok güzel olacak.’. Bizler, bu şehir için ne yapsak azdır. Çünkü biz biliyoruz ki bu kadim şehir, kültürüyle, sahip olduğu misyonuyla bu toprakların başat şehridir. Diyarbakır ülkemizin en önemli şehirlerinden biridir. Kendisinden her zaman söz ettiren bir şehirdir. O yüzden biz bu şehre ne yapsak borcumuzu ödeyemeyiz. Çünkü, ülkemiz AK Parti belediyeciliğiyle belediyeciliği gördü. Ama ne yazık ki Diyarbakır’ımız tam 17 yıl, tam 17 yıl sadece ideolojik belediyecilik yapan bir zihniyetin yönetiminde idare edildi. Allah’a şükürler olsun ki 2 yıldır bizlerle, ekibimizle birlikte Diyarbakır’ımıza AK Parti belediyeciliği anlayışında çalıştık ve hizmetlerimizin en güzelini, en iyisini yapmaya çalıştık.”

img_0518.jpg

‘Biz kazanınca Diyarbakır kazanacak’

Kutlu bir yürüyüşe çıktıklarını belirten Atilla, konuşmasını şöyle sonlandırdı: “ Bu bizim için çok büyük bir fırsat. Diyarbakır’ımız için gerçekten güzel şeyler yapabileceğiz. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Bu şehrin misyonunu bilmeyen, bu şehrin sahip olduğunu potansiyelini anlamayan ya da anlamak istemeyenler, bu şehrin önüne hep set koydular. Biz şehrin gelişmesinin önünde set koyanlara, göksümüzdeki imanla, surlarımızdaki dik duruşla onlarla mücadele edeceğiz ve Diyarbakır için en güzel şeyleri yapacağız. 31 Mart’ta Diyarbakırlı hemşerilerimizin onayını almak için kapı kapı sizlerle birlikte dolaşacağız. Yaptıklarımızı, projelerimizi anlatacağız. Vatandaşlarımızın onayını alacağız inşallah. Bu gün bu mübarek günde, bu mübarek şehirde siz, kadirşinas hemşerilerimizle birlikte Diyarbakır’ımızın gelişmesi için, kalkınması için ve büyümesi için birlikte bir yola çıktık. Kutlu bir yürüyüşe çıktık. Sefer bizden zafer Allah’tandır. Biz kazanınca Diyarbakır kazanacak. Biz kazandıkça Diyarbakırlı hemşerilerimiz kazanacak. İnşallah hep birlikte güçlü bir Diyarbakır için gelişen kalınan bir Diyarbakır için el ele vererek kazanacağız.”

Haber: Ali Abbas Yılmaz

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.