ATK Raporu: Boylu'yu öldüren Mesut Issı'nın cezai ehliyeti tam

ATK Raporu: Boylu'yu öldüren Mesut Issı'nın cezai ehliyeti tam
Avukat Müzeyyen Boylu’yu öldüren Mesut Issı'nın yargılandığı davanın duruşmasında, sanık avukatının duruşmanın kapalı görülmesi talebi reddedildi.

TİGRİS HABER - Boşanma aşamasında olduğu Müzeyyen Boylu'yu katleden Mesut Issı'nın yargılandığı davanın 5'inci duruşması Diyarbakır 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmada Boylu'nun annesi Türkan Boylu, avukatları Aslı Pasinli, Serdar Özer, Öykü Çakmak, Sinan Tanrıkulu ve Gizem Miran ile sanık Issı'nın avukatı Kutbettin Odabaşı hazır bulunurken, sanık Issı tutuklu bulunduğu Bakırköy Metris 2 Nolu T Tipi Ceza İnfaz Kurumu Ses ve Görüntü Bileşim Sistemi (SEBBİS) ile duruşmaya katıldı.

"Cezai ehliyetinin tam"

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre; duruşma sosyaya gelen evrakların okunmasıyla başladı. İstanbul Adli Tıp Kurumu (ATK) yazılan müzekkereye cevap verildiği ve sanığın cezai ehliyetinin tam olduğu belirtildi.

Hakkındaki tanık beyanlarına dair söz verilen sanık Issı, tanık beyanlarının eksik ve tanıkların kendini korumaya dönük ifade verdiğini ileri sürerek, ATK raporuna dair savunmasını bizzat mahkemede yapmak istediğini söyledi.

Sanık avukatı Kutbettin Odabaşı ise müvekkilini mahkeme huzurunda sorgulanmadığını belirterek, müvekkilinin yüz yüzelik ilkesi gereği mahkeme huzurunda sorgulanmasını istedi.

ATK raporuna dair celse arasında itiraz dilekçesi verdiğini belirten Odabaşı, müvekkilinin cinayeti işlediği anda ki durumunun değerlendirilmesi talebinde bulundu.

"Savcı tutukluluğun devamını istedi"

Eksikliklerin tamamlanmasını isteyen iddia makamı, suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, isnat edilen suçun katalog suçlardan oluşu nedeniyle sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

"Kapalı duruşma talebi reddedildi"

Boylu ailesi avukatlarından Sinan Tanrıkulu, sanık Issı'nın ilk duruşmada sorgusunun yapıldığını hatırlatarak, sanığın sorulara cevap vermemesinin sorgulanmadığı şeklinde değerlendirilmemesi gerektiğini vurguladı.

ATK raporuna karşı itirazların da yersiz olduğuna işaret eden Tanrıkulu, ATK'nin bir gözlem bir de ihtisas kurumunun raporu olduğunu ve sanığın olay öncesi olay anı ve olay sonrasına ilişkin detaylı tespitlere yer verildiğini kaydetti. Tanrıkulu, sanık ve avukatının mahkemenin kapalı görülmesi taleplerinin de reddedilmesini istedi.

Mütalaa hazırlanması için ertelendi

Esas hakkındaki mütalaasını hazırlaması için dosyayı savcıya gönderen mahkeme heyeti, suçun vasfı ve mahiyeti, mevcut delil durumu, kuvvetli suç şüphesi nedeniyle sanık Issı'nın tutukluluk halinin devamını karar verdi. Sanık avukatının kapalı duruşma, tekrar ATK raporu aldırma ve sanığın mahkemece sorgulanması taleplerini reddeden heyet, duruşmayı 4 Eylül'e erteledi.

Ne olmuştu?

Diyarbakır Barosu'na kayıtlı 43 yaşındaki avukat Müzeyyen Boylu, 19 Mayıs 2019 Pazar günü boşanma üzere olduğu Mesut Issı tarafından sokak ortasında öldürüldü. Mesut I. çocuklarını ailesine bıraktıktan sonra polise teslim oldu.

Boylu cinayetinin ilk duruşması pazartesi (9 Eylül) günü Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmüştü. Issı'nin "Kasten tasarlayarak ve canavarca hisle eziyet çektirerek öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılandığı davada 26 baronun, kadın kurumlarının ve 5 sivil toplum örgütünün davaya müdahillik talebi reddedilmişti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.