''Avm değil stad lazım''

''Avm değil stad lazım''
”Bu yanlış karar düzeltilmelidir.”

Yeni stat karşılığında TOKİ’ye devredilen Atatürk Stadı’nın yıkılarak AVM yapılacağına ilişkin tartışmalar devam ederken,ASKF Başkanı Remzi Dayan,spor tesisleri konusunda fakir olan bir kentte bu kararın ihanet olacağını ifade etti. Dayan,”Bu yanlış karar düzeltilmelidir.” dedi.

YENİ STATTA GÖZLER TEMELDE

Kayapınar’da inşa edilecek 33 bin kişilik yeni stat ile spor kompleksinin ihalesi 30 Ocak’ta yapıldı. İhale itiraz süresi için belirlenen 45 günlük zaman dilimi bu hafta tamamlanmış olacak. Bu sürecin tamamlanmasıyla ihaleyi kazanan iş ortaklığı resmiyet kazanmış olacak. Resmi temel atma töreninin,yerel seçim mitingi için 27 Mart’ta Diyarbakır’a gelecek Başbakan Erdoğan tarafından atılarak tesisin 810 iş günü içinde tamamlanarak hizmete açılması amaçlanıyor.

AVM VE KONUT TEPKİSİ

İşte  bu tesisin karşılığında TOKİ’ye devredilen Atatürk Stadı için ise AVM  veya konut yapılması düşünülüyor. TOKİ ve Çevre Şehircilik Bakanlığı’nın bu yöndeki kararına tepkiler devam ediyor.

Amatör Spor Kulüpleri  Federasyonu (ASKF) Şube Başkanı Remzi Dayan,bu yanlıştan mutlaka vazgeçilmesi gerektiğini söyledi.Yenişehir ilçesindeki Atatürk Stadı'nın yerine AVM yapılması iddiasının kendilerini ve Diyarbakır'daki spor camiasını çok rahatsız ettiğini belirten Dayan,  Diyarbakır'ın spor kimliğiyle özdeşleşmiş stadın yerine mutlaka yeni spor tesisleri yapılması gerektiğini belirtti.

‘SPOR TESİSİ YAPILMALIDIR’

Dayan, "Aksi bir durumda bu kentin spor birleşenlerinin direnişiyle karşı karşıya gelinir. Yetkililerin gösterdiğimiz bu hassasiyete kulak vermelerini istiyoruz. Bu alanda tenis kortları, yürüyüş parkurları ve amatör takımların faydalanabileceği alanlar yapılabilir. Hatta çok amaçlı spor salonu da yapılır. Tekvando, karate, basketbol, voleybol ve masa tenisi gibi branşların da içinde bulunduğu bir spor salonu bu kentin sporuna büyük bir katı sunacaktır."dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.