Avrupa’dan gelen misafirler Hevsel bahçeleri'nde

Avrupa’dan gelen misafirler Hevsel bahçeleri'nde
Newroz Bayramı için Diyarbakır'a gelen İngiliz ve İtalyan heyetler 19'uncu gününde olan Hevsel Bahçeleri'ndeki nöbet eylemini ziyaret etti.

DİYARBAKIR -Hevsel Bahçeleri'ndeki ağaç kıyımına karşı BDP Gençlik Meclisi'nin başlattığı nöbet eylemi 19'uncu gününde devam ediyor. Tarihi Newroz Bayramı kutlaması için Diyarbakır'a gelen heyetler Hevsel'deki direnişi ziyaret ediyor. Newroz için gelen İtalya delegasyonu adına bir grup ve İngiliz Anropolog-ekoloji aktivisti ve yazar olan David Harvey nöbet eylemindeki gençleri ziyaret etti. 


İtalyan delegasyonu adına konuşan Nelly Bocchı, her yıl bölgeye geldiklerini buradaki mücadeleyi, direnişi kendi ülkelerinde halklarıyla birlikte paylaştıklarını belirtti. Bocchı, "Ben Kürt mücadelesini, Kürt özgürlük hareketini İtalya'daki siyasi genç kadınlardan genç erkeklerden öğrendim, duydum ve bunu öğrendikten sonra da Kürdistan'a gelmeyi kendime bir kişisel olarak bir borç bildim. Sadece buraya size destek oluyoruz demek için değil aynı zamanda buradaki durumu, buradaki mücadeleyi kendi içimizde hissedebilmek için geliyoruz" diye konuştu.

Gençleri ziyaret eden İngiliz Antropolog, Coğrafyacı, Ekoloji Aktivisti ve yazar David Harvey "Doğa direnişinin gençler tarafından başlatması beni çok heyecanlandırdı. Onun için gelip yerinde görmek istedim" dedi.

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.