Avukat cinayetinin zanlısı yakalandı

Avukat cinayetinin zanlısı yakalandı
Bir ay önce ofisinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Gaziantep Barosu avukatlarından İsmail Akkaya’nın katil zanlısı Tuncay K., İzmir’de yakalanarak Gaziantep’e getirildi

Bir ay önce ofisinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Gaziantep Barosu avukatlarından İsmail Akkaya’nın katil zanlısı Tuncay K., İzmir’de yakalanarak Gaziantep’e getirildi

 

 

GAZİANTEP - Gaziantep’te, bir ay önce ofisinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Gaziantep Barosu avukatlarından İsmail Akkaya’yı öldürdüğü iddia edilen ve İzmir’de yakalanan Tuncay K., Gaziantep’e getirildi.

Gaziantep Barosuna kayıtlı avukatlardan İsmail Akkaya (63), 18 Aralık 2014 tarihinde Çukur Mahallesi İsmail Say Sokak üzerinde bulunan Ömer Yetkin İş Merkezi'nin 4. katındaki ofisinde, av tüfeğiyle vurulması sonucu hayatını kaybetmişti. Olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlatan polis ekipleri, cinayeti gerçekleştiren kişi veya kişilerin peşine düştü. Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi tarafından cinayetin aydınlatılması için özel on kişilik ekip oluşturuldu. Bu ekibin yoğun çalışması sonrası her türlü delil ve ipuçlarını mercek altına alan polis, cinayetin gerçekleştiği iş hanının ve İsmail Say sokaktaki tüm iş yerlerinin güvenlik kameralarını tek tek taradı. Polis, iddialara göre, cinayetten sonra binayı hızlı ve telaşlı bir şekilde terk ederken görüntülenen şahsın, uzun araştırmalar sonucunda Tuncay K.(49) olduğu belirledi. Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüphelinin İzmir'e kaçtığını tespit etti. İzmir Emniyet Müdürlüğüyle irtibata geçen Gaziantep ekipleri, şahıs ile ilgili bilgileri meslektaşlarıyla paylaştı. İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Büro Müdürlüğü ekipleri, Tuncay K.'nın yerini kısa sürede tespit etti. Cinayeti gerçekleştirdiği iddia edilen Tuncay K., polisin düzenlediği operasyonla gözaltına alındı.

 

ZANLI GAZİANTEP’E GETİRİLDİ

Cinayeti işlediği iddia edilen zanlı Tuncay K. uçakla Gaziantep Hava Limanına getirildi. Burada geniş güvenlik önlemleri polis aracına bindirilen Tuncak K., Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Zanlının İzmir’de polise ifade vermediği öğrenildi. (İha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.