Avukatlar da zam istedi!

Avukatlar da zam istedi!
Aralarında Diyarbakır Barosu’nun da bulunduğu barolar, ortak açıklama yaparak, CMK ücret tarifelerinin yenilenmesini istedi.

Gönül Morkoç

TİGRİS HABER - 81 ilin barosundan yapılan yazılı açıklamada, CMK ücret tarifesinin yüzde 45 zamla revize edilmesi talep edildi. Açıklamada, 2021 Kasım ayında 100 lira olan ücretin Nisan ayında 149 lira olarak hesaplandığına dikkat çekilerek, şu ifadelere yer verildi:

“Her iki tarifedeki ücretlerin de meslektaşlarımızın emeklerini karşılamadığı ve mağduriyetlerine sebep olduğu açıkladı. Ayrıca Asgari Ücret Tarifesi’nin üçüncü kısmında düzenlenen, ‘Konusu Para Olan ve Para ile Ölçülebilin Yardımlarda Ödenecek Ücret’ tablosu da mutlaka güncellenmelidir. Nitekim hepimizin malumu olduğu üzere konusu para ile ölçülebilin davalarda, harca esas değer dava tarihine göre işleyiş ve enflasyon oranları dikkate alındığında avukatlarının zararının faizle karşılanamayacağı tartışmasızdır. Bu sebeple tabloda da düzenleme yapılarak matrahların ve yüzdelerin de artırılması gerekmektedir.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.