Avukatlar Elçi için Ankara’ya gidiyor

Avukatlar Elçi için Ankara’ya gidiyor
Diyarbakır Barosu, Tahir Elçi cinayetinin aydınlatılması çağrısını bu hafta Ankara Adliyesi önünde yapacak.

Diyarbakır Barosu Başkan Yardımcısı Ahmet Özmen, “Başkanımız Tahir Elçi cinayeti soruşturmasının daha görünür kılınması ve dava dosyasında hızlı ve etkin bir soruşturma sürecinin yürütülmesi için her hafta Diyarbakır Adliyesi önünde yaptığımız oturma eylemini bu hafta Ankara adliyesi önünde yapma kararı aldık” diye konuştu.

Diyarbakır Barosu, başkanları Tahir Elçi için her hafta Diyarbakır Adliyesi önünde düzenledikleri oturma eylemini bu Cuma Ankara adliyesi önünde yapacak.

Konuyla ilgili Tigris Haber’e konuşan Diyarbakır Barosu Başkan Yardımcısı Ahmet Özmen, Baroya bağlı avukatlar ile Türkiye’nin birçok bölgesinden gelecek olan avukatlar ile Tahir Elçi cinayetinin aydınlatılması için bu haftaki eylemi Ankara Adliyesi önünde yapacaklarını söyledi.

Tahir Elçi cinayeti soruşturmasının hızlı ve etkin bir şekilde yürütülmediğini belirten Özmen, “ Başkanımız Tahir Elçi cinayeti soruşturmasının daha görünür kılınması ve dava dosyasında hızlı ve etkin bir soruşturma sürecinin yürütülmesi için her hafta Diyarbakır Adliyesi önünde yaptığımız oturma eylemini bu hafta Ankara adliyesi önünde yapma kararı aldık. Diyarbakır Barosuna bağlı avukatlar başta olmak üzere tüm bölge barolarına bağlı avukat arkadaşlarımızın da katılımıyla bu haftaki oturma eylemini Ankara adliyesi önünde yapacağız. Tahir Elçi cinayeti soruşturmasının etkin ve hızlı bir şekilde yürütülmesi ve cinayetin fail ya da faillerinin bulunarak cinayetin bir an önce aydınlatılması çağrımızı bu hafta Cuma günü Ankara adliyesi önünde yineleyeceğiz” şeklinde konuştu.

Haber: Ali Abbas YILMAZ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.