Babacan: HDP'den önceki partileri kapattınız, iyi halt ettiniz

Babacan: HDP'den önceki partileri kapattınız, iyi halt ettiniz
Deva lideri Babacan'dan HDP'ye kapatma davası açılmasını eleştirdi: " HDP'den önceki partileri kapattınız, iyi halt ettiniz."

TİGRİS HABER - Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan T24'te Murat Sabuncu'ya gündeme dair açıklamalar yaptı. 

Babacan "Altılı masa içinde üçüncü ittifak" tartışmaları için şöyle konuştu: "Altılı masanın üzerinde uzlaştığı cumhurbaşkanı aday kriteri şöyle: Kapsayıcı, kucaklayıcı ve demokrasiye gönül vermiş olmalı. Bunun dışında bir kriter konuşmadık." 

“Her dönemde kısa süreli kahramanlıklar”

HDP'nin temsil ettiği siyasi çizgisinin parlamentoda yer almasını önemli bulduklarını belirten Babacan: "Zaten geçmişte de bu siyasi çizgi defalarca kapatılmış. Bitmiş mi? Her dönemde kısa süreli kahramanlıklar: İşte biz kapattık! İyi halt ettiniz. Başbakan olan Erdoğan Gezi'de gözünü kararttı, durduramadık. İçeride ciddi mücadele verdik. Bakan olarak ne söylemişim kayıtlarda. Sadece ben değil bakanların neredeyse tamamı durduramadık. Erdoğan değişik bir psikolojiye girdi. Bu seçim ülkenin son şansı olabilir. Son demokrasi nefesi olabilir. Hata yapma şansımız yok. Partilerin dar parti çıkarlarından kendisini soyutlaması lazım. Cumhurbaşkanı adayı olabileceğini düşünen insanların kendi şahsi ihtiraslarından arınıp bu ülke meselesi deyip yapıcı olması lazım. Kolay yönetilecek bir süreç olmayacak. Adayın seçimlerden üç ay önce açıklanması makul bir süre. Aday olacak kişinin güçlendirilmiş parlamenter sistem ve geçiş süreci ile mutabakata imza attıktan sonra aday olması lazım" diye konuştu. (Haber Merkezi)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.