Bağdat'ta gergin bir gün

Bağdat'ta gergin bir gün
Sıcak bir Bağdat gününde caddelerde polisler var. İran yanlısı Şiiler, 11 Temmuz gününden beri bildiriler dağıtarak ABD Büyükelçiliğine yürüyüş yapma çağrısında bulunuyorken, eylemin bugün saat 17:00'de başlaması bekleniyor.

İran'ın ABD'ye karşı geniş çaplı bir eylemlilik sürecinin ilkini Bağdat'ta başlatıyor olma ihtimali büyük. Suriye'nin Deyrizor ve doğu sınırlarında başlayan ve çatışma riski her an büyüyen gelişmelerden sonra Bağdat'ta nelere yol açacağı bilinmeyen bir yürüyüş tertipleniyor.

İran, ABD'nin İran'a dönük bir saldırı hazırlığında olduğunu iddia ederken ABD üslerinin bulunduğu bölgelere yığınak yapmaya devam ediyor. Hemen ardından Bağdat'taki ABD Büyükelçiliğini ateşler içinde gösteren görsellerle protesto etmeye çağırdı.

Kimi kaynaklara göre dün ABD'nin Bağdat Büyükelçisi başkenti terk etti. Ancak bu doğrulanmış değil. Daha önce göstericilerin parlamentoya ve diğer devlet kurumlarına girebildiği defalarca görülmüş olan Bağdat'ta neler olabileceğini kestirmek hiç kolay değil.

CANLI..!

Eylem saatine yaklaştıkça kalabalığın yavaş yavaş oluştuğu Bağdat'ta saat 18:27 itibariyle caddelerde polis ve asker kontrolü sağlamaya çalışırken, kalabalık geçtikçe büyüyor.

19:22 Gösterilerin sona erdiği ve göstericilerin evlerine döneceği bildiriliyor.

(Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.