Bağırsağı dışarıda doğan çocuğu kurtardılar

Bağırsağı dışarıda doğan çocuğu kurtardılar
Diyarbakır Genesis Hastanesinde hamilelikte on binde bir görülen bir vakaya başarılı müdahale gerçekleşti.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Genesis Hastanesinde hamilelikte on binde bir görülen bir vakaya başarılı müdahale gerçekleşti. Bağırsakları dışarıda doğan çocuğa anında müdahale edildi, bir haftalık seri operasyonlar sonucu bebek sağlığına kavuşturuldu, aileye teslim edilerek taburcu edildi.

Tıp dilinde ‘Gastroşizis’ olarak tanımlanan karın ön defekt anomalilerinden biri olan, bebeğin kordonunun hemen yan tarafında, açıklıktan bağırsakların karın dışına çıkması durumu olarak tanımlanan bir vakaya Genesis hastanesinde başarılı bir operasyon yapıldı, yeni doğan bebek sağlığına kavuşturuldu.

Gastroşizis rahatsızlığının yaklaşık 10 bin hamilelikte bir görüldüğünü söyleyen Genesis hastanesi Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Şerif Arslan, gerçekleştirdiği başarılı operasyon ile ilgili şu bilgileri verdi;

“Bebeğimiz hastanemizde prenatal (gebelik döneminde) tanı aldığından, takipli idi. 2050 gr ve C/S ile bağırsakları karın dışında şiş ve ödemli olarak doğdu. Hasta yeni doğan yoğun bakıma alındıktan sonra bağırsakların etrafı sarılıp ısı kaybı engellendi. Daha sonra ameliyata alındı. İnce bağırsaklarının tamamı ve kalın bağırsağın bir kısmı karnın dışında olduğundan inceleme ve yıkama sonrası mediflex plastiklerden oluşturulan kesenin içine bağırsaklar alındı. Kese küvez tavanına asılıp, günlük daraltma işlemi uygulandı. Ödemleri çözülen bağırsaklar 5. günden sonra ikinci bir operasyon ile olması gereken yer olan bebeğimizin karnına başarılı bir ameliyat ile yerleştirildi. Takiplerinde herhangi bir problem olmadı. Ameliyat sonrası azar azar beslenildi. Beslenmeyi tolere ettikten sonra özlemle beklenen an olan annesine emzirmesi için verildi. Emmesi çok iyi olan bebeğimiz sağlıklı bir şekilde hastanemizden ailesinin kucağında taburcu edildi” dedi. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum