Bağlar Belediyesi 180 işçi alıyor

Bağlar Belediyesi 180 işçi alıyor
Bağlar Belediyesi 180 daimi işçi alacağını duyurdu.

Tigris Haber - Torpil değil, liyakate göre alın

Diyarbakır’ın Bağlar Belediyesi, Personel Limited Şirketi’ne, 45’i Fen işleri ve Park Bahçe işçisi, 37’si büro işçisi, 20’si şoför, 45’i temizlik işçisi, 30’u zabıta ve 3’ü güvenlik görevlisi olmak üzere toplam 180 daimi işçi alacağını duyurdu. Ancak duyuruların belediye sitesinden yapılmaması dikkat çekti.

Diyarbakır Bağlar Belediyesi Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’ne yazdığı dilekçede, “Belediyemiz, Bağlar Belediyesi Personel Ltd.Şti'ne alınması planlanan 180 adet işçi için düzenlenmiş talep formu yazımız ekinde sunulmuştur. Gereğini bilgilerinize rica ederim.” dedi.

Ancak işçi alımıyla ilgili Belediyenin kendi sitesinden duyuru yapmaması dikkat çekti.

Alımlar Liyakate göre yapılsın

134805.jpg

Alımlarla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan HDP’den seçilen Bağlar Belediyesi Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt, “Evet ihtiyaç varsa biz bu alımlara karşı değiliz. Ancak daha önce kayyumların insanları nasıl işe aldıklarını biliyoruz. Alımlar yapılırken, herhangi bir ayırım yapılmaması ve yandaş olmaması lazım. Ayrıca işe alınacak kişinin Bağlar’da ikamet etmesine dikkat edilmeli. Torpil ve kayırmacılık olursa bunun karşısında dururuz. Ancak liyakate göre yapılırsa itirazımız olmaz” dedi.  

YSK veto etmişti

AK Parti Diyarbakır Bağlar Belediye Başkan adayı Hüseyin Beyoğlu, HDP'nin Bağlar Belediye Başkan adayı Zeyyat Ceylan'ın öğretmen olarak görev yapmakta iken kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında ihraç edildiği için mazbata alamayacağı gerekçesiyle itirazda bulunmuş, itirazı değerlendiren Yüksek Seçim Kurulu (YSK), yüzde 70 oyla seçilen HDP'li aday Zeyyat Ceylan'ın, KHK kapsamında ihraç edildiği için mazbata alamayacağına, en yüksek ikinci oyu alan adaya mazbata verilmesi gerektiğine karar vermişti.

Ali Abbas Yılmaz - Özel

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum