Bağlar Belediyesinden işçilere yüzde 60 zam

Bağlar Belediyesinden işçilere yüzde 60 zam
DİSK Genel-iş sendikası Diyarbakır 1 nolu şube ile Bağlar Belediyesi arasında bir süredir devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri olumlu sonuçlandı. Kadrolu işçilerin maaşlarına yüzde 60 oranında zam yapıldı.

TİGRİS HABER - DİSK/ Genel-İş Sendikası Diyarbakır 1 No’lu Şubeden yapılan açıklamada, toplu sözleşme ile kadrolu işçilerin maaşlarında rahatlatacak oranda iyileştirme yapıldığı belirtildi. Sendika Şube Başkanı Kamuran Taş, çalışanlar adına Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’na teşekkür etti ve aynı hassasiyetin şirket işçilerinin yaşam koşullarının iyileştirilmesi ile ilgili de devam edeceğine inandığını dile getirdi.

 Başkan Taş, “Bu iyileştirme sadece kadrolu işçilerle sınırlı kalmayacak. Özellikle şirket işçileri ile ilgili de önemli oranda iyileştirme için Belediye ve Sendika yetkilileri arasındaki görüşmeler devam ediyor. Ocak ayında memurlara ve kamu işçilerine yapılan zamlardan yerel yönetim işçileri faydalanmamaktadır. Özellikle Cumhurbaşkanının işçileri enflasyona ezdirmeme ifadesi üzerinden de Genel-İş Sendikası belediye işçileri için yerellerdeki görüşmeleri hızlandırdı.” Dedi.

‘Büyükşehir duyarsız davranıyor’

Genel-iş sendikası Başkanı Kamuran Taş, Bağlar Belediyesinin gösterdiği duyarlılığı Büyükşehir Belediyesinden de beklediklerini, ancak görüşme taleplerinin dahi sonuçsuz kaldığını söyledi.  Büyükşehir Belediyesi ve DİSKİ’deki kadrolu işçilerin %4’e mahkûm edilip Cumhurbaşkanın ifadesinin aksine enflasyona ezdirildiğini ifade eden Başkan Taş, Büyükşehir Belediyesi dışındaki iş yerlerinde olumlu sonuçlar aldıklarını söyledi.

Beyoğlu: İşçi ve emekçinin yanındayız

İşçinin alın terini ve emeğini önemseyen bir inanç ve gelenekten geldiklerini belirten Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu,”Bu işin mimarı her alanda emekçinin ve çalışanların yanında olan, bu yönde çok önemli adımlar atan Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Belediyemizin farklı birimlerinde çalışan emekçi kardeşlerimizin belediyemizin başarısında çok ciddi emeği var. Biz onlara teşekkür ediyoruz.” dedi. (Haber Merkezi)

 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum