Bağlar Belediyesi’ne ‘toz’ tepkisi

Bağlar Belediyesi’ne ‘toz’ tepkisi
Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi Mevlana Halit Mahallesinde yapılan altyapı çalışmaları sonrası asfaltlanmayan sokak araları toz toprak içinde

Yaklaşık 5 ay önce TEDAŞ tarafından elektrik kablolarının yer altına alınmasından sonra kazı yapılan yollarda herhangi bir asfaltlama çalışması yapılmadı. Aylardır toz toprak içinde kalan ve yağmur yağdığında ise çamur içinde eziyet yaşayan mahalle sakinleri biran önce yolların asfaltlanmasını istiyor.

Mevlana Halit Mahallesi sakinleri yeraltı çalışmaları sonrası köstebek yuvasına dönen sokakları için Bağlar Belediyesinden hizmet bekliyor.

“Bağlar Belediyesinden hizmet bekliyoruz”

Emekli öğretmen Nuri Yılmaz, kurumların topu birbirine attığını ve mahallinin aylardır, toz toprak, çamur çaylak içinde mağduriyet yaşadığını belirtti. Yılmaz, şöyle konuştu: “Dört beş ay önce burada altyapı çalışmaları başlatıldı. Elektrik kabloları yer altına alındı.  Ama sonrasında ne asfalt ne herhangi bir çalışma. Aylardır mağduriyet yaşıyoruz; yağmur yağınca çamur, yağmadığında ise toz toprak içindeyiz. Buradan bir araba geçtiğinde sokakta durulacak gibi değil. Yaz geldi sıcaklar arttı ama toz duman korkusundan camları açamıyoruz. Toz toprak içindeyiz ve buna biran öne bir çözüm bulunmasını istiyoruz. TEDAŞ belediyeyi belediye TEDAŞ’ı suçluyor. İki kurum da hatayı birbirinin üzerine atıyor ama arada vatandaş kalıyor ve mağduriyet yaşıyor. Burası Bağlar Mevlana Halit Mahallesi ve Bağlar Belediyesinden hizmet bekliyoruz. Turgut Özal Bulvarı 396- 397, 398. Sokakların hepsi de toz duman içinde. Salı pazarının olduğu yerin tamamında bu sorun var. Bayramoğlu Lojmanlar çevresinde çoluk çocuk sokağa çıkamıyor. Biran önce bizi bu toz topraktan kurtarsınlar.”

“Çalışmalar bitti ama bir türlü burayı asfaltlamadılar”

Mahalle esnaflarından Edip Bey ise sokakta park etmiş araçları işaret ederek toz toprak içinde kaldıklarını ifade etti. Edip Bey şunları söyledi:  “Bundan dört beş ay önce elektrik kabloları yeraltına çekildi. Çalışmalar bitti ama bir türlü burayı asfaltlamadılar. Aylardır toz toprak içindeyiz. Birkaç defa belediyeden görevliler gelip gitti ama bugüne kadar herhangi bir çalışma yapılmadı. Yağmur yağdığında çamurdan geçemiyoruz. Yoldan bir araba geçse her yer toz duman içinde kalıyor. Evlerimizin içine toz doluyor, kapı pencereyi açamıyoruz. Bir araba geçtiğinde sokakta durmak mümkün değil. Sokakta park etmiş araçların üzerinde bir karış toz var.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.