Bağlarda çocuklara hakları için eğitim

Bağlarda çocuklara hakları için eğitim
Bağlar Belediyesi Kadın Ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren aile ve çocuk merkezlerinde eğitim alan çocuklara yönelik olarak, çocukların sahip olduğu hakları anlatan çalışmalar gerçekleştirildi.

TİGRİS HABER - 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde gerçekleşen etkinliklerde uzman eğitmenler tarafından sağlıktan eğitime kadar birçok alanda çocuk hakları olduğuna dikkat çekilerek, çocukların temel haklar konusunda bilinçlendirilmesi teşvik edildi.

Çocuk Uzmanları Çocukları Bilgilendirdi

Bağlar Belediyesi Kadın Ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi. Belediye bünyesindeki aile ve çocuk merkezlerinde eğitim alan çocuklara yönelik olarak “Ben Çocuğum, Benim de Haklarım Var” temalı etkinlikler yapıldı. Çalışmalar sırasında çocuklar aynı zamanda yeteneklerini ortaya koyan etkinliklere de imza attı. Bağlar Belediyesi tarafından yapılan basın bilgilendirme açıklamasında, tüm merkezlerde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen etkinliklerde eğitimin çocuk gelişim uzmanları tarafından verildiği kaydedildi.

Sağlıktan Eğitime Kadar Çocuk Haklarına Dikkat Çekildi

Bağlar Belediyesi’nin açıklamasında,”Kadın Ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren aile ve çocuk merkezlerimizde 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü vesilesiyle çocuklarımıza ‘Ben Bir Çocuğum Benim de Haklarım Var’ etkinliği adı altında çocuklarımızın sahip olduğu haklar ile ilgili farkındalık kazanmalarına yönelik etkinlikler yapıldı. Eğitim merkezlerimizdeki çalışmalara katılan öğrencilerimizin büyük ilgi gösterdiği etkinliklerde çocukların korunması, sağlık hakları , psikolojik ve cinsel sömürüye karşı nasıl korunması gerektiği gibi temel konularda verimli çalışmalar gerçekleştirildi. Çocuk uzmanlarımız tarafından uygulanan çalışmalarda aynı zamanda çocukların yaşama, barınma ve eğitim hakları, görsel ve drama çalışmalarıyla anlatıldı.” ifadelerine yer verildi.

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.