Bağlar’da seçim ve 8 Mart ortak gündem

Bağlar’da seçim ve 8 Mart ortak gündem
BDP’nin Bağlar İlçe Belediye Eş Başkan adayları, 8 Mart ile seçim çalışmaları kapsamında seçim irtibat bürolarını ziyaret etti. Ziyaretlerinin ardından adaylar, Yeniköy Çamaşırhanesi’ndeki şölene katıldı.

Nesip YALÇIN

DİYARBAKIR - Bağlar Belediye Eş Başkan Adayları Eşref Güler ve Birsen Kaya Akat , seçim sürecine denk gelen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla kadınlara destek sunmak amacıyla seçim irtibat bürolarını ziyaret etti. Konu hakkında bir değerlendirme yapan Eş Başkan Adayı Birsen Kaya Akat, her akşam ailelere misafir olduklarını belirtti. Programları dahilinde Yeni Köy Çamaşırhanesi’ndeki şölene katıldıklarını kaydeden Akat, yurttaşlardan büyük destek aldıklarını söyledi. Akat, "8 Mart etkinlikleri çerçevesinde çeşitli mahallelerimizde şimdiden kutlamalar başladı. 8 Mart'a kadar bu etkinliklerimiz devam edecek. Bütün kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınların gününü kutluyoruz. Tüm dünya kadınlarıyla birlikte özgürleşeceğiz" dedi. Seçim çalışmalarına da değinen Akat şöyle konuştu: "Bizim için 2014 seçimi referandum niteliğinde olacak. Biz kadınlar olarak 30 Mart'ı zaferle taçlandıracağız. Seçime kadın rengiyle damga vuracağız".

Halktan büyük bir destek ve moral aldıklarını belirten Eşref Güler, BDP olarak seçim startı verildiği günden beri çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini söyledi. Daha önce Hevsel Sulama Birlik Başkanlığını yaptığını dile getiren Güler, "Hevsel'deki doğa katliamına karşı biz adaylar olarak tepkilerimizi ortaya koyduk. Kürdistan'ın kalbi Diyarbakır'ın tarihini yok etmeye çalışan zihniyete karşı mücadelemiz sürecek. Ben 4 yıl boyunca birlik başkanlığını yaptım. Son çıkan yasayla birliğimiz lağvedildi. Hükümet, Kürdistan'daki tarihi alanları yok etmede kararlı görünüyor. Daha önce Orman Bakanlığı 4 trilyonluk bir yatırım yaptı. Neden 4 trilyonluk harcama yapıldı o zaman?” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.