"Bağlar’ın DEVA’sı Hazır"

"Bağlar’ın DEVA’sı Hazır"
DEVA Partisi Diyarbakır Bağlar Kurucu İlçe Başkanı Celal Demirtaş, 15 Mart’ta ’Bağlar’ın Deva’sı Hazır’ sloganıyla düzenleyecekleri 1. İlçe Kongresine ilişkin basın açıklaması yaptı.

TİGRİS HABER - Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Bağlar Kurucu İlçe Başkanı Celal Demirtaş, 15 Mart Pazartesi günü DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın katılımıyla gerçekleştirilecek Bağlar 1. İlçe Kongresine ilişkin basın açıklaması yaptı.  Açıklamada: “Bağlar’ın Deva’sı Hazır’’ sloganı ile Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan’ında katılım göstereceği Bağlar 1. Olağan Kongremize tüm Diyarbakırlı yurttaşlarımızı davet ediyoruz” denildi.

“8 Mart’ı buruk kutladık”

Ülkede yaşanan kadın cinayetleri ve aile içi sorunlara değinen Demirtaş: “Ülkemizin içerisinde bulunduğu ekonomik kriz nedeniyle yaşanan aile içi sorunlardan ötürü intihar olaylarının yanı sıra boşanmalar meydana gelmektedir. Dün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günüydü ancak her yıl olduğu gibi bu yılda 8 Mart Dünya Kadınlar gününü buruk bir şekilde kutladık. Çünkü Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun verilerine göre son 65 günde 67 kadın öldürüldü. Bu ölümlerin çoğunun geçim sıkıntısından dolayı meydana gelen boşanmaların beraberinde getirdiği sıkıntılardır. Biz Demokrasi ve Atılım Partisi olarak, ekonomide eşit dağılım politikasını izleyerek yaşanan intihar ve boşanmaların önüne geçerek yurttaşlarımızın ekonomik refah düzeyini yükselteceğiz” dedi.

“Partileri kapatmak yerine siyasi partiler yasasının değişmesinden yanayız”

Yargı reformlarına dikkat çeken Demirtaş: “Hükümetin son günlerde gündeme getirdiği, yargı reformlarını yakından takip ediyoruz. Ancak hükümetin küçük ortağı Milliyetçi Hareket partisi hükümetinde desteğini arkasına alarak legal kurulmuş ve Türkiye Büyük Millet Meclisinde seçmenin oyu ile 56 milletvekiline sahip Halkların Demokratik Partisini kapatmak için arayışlar içerisine girmektedir. Biz Demokrasi ve Atılım partisi olarak, Siyasi partileri kapatmak yerine siyasi partiler yasasının değişmesinden yanayız. Ülkemizde %11.70 oy oranı ile 5 milyon 866 bin 309 yurttaşımızın oyunu almış bir siyasi partiyi birileri istiyor diye kapatılmasının gündeme getirilmesini doğru bulmuyoruz. Eşit, Özgürlükçü ve katılımcı bir anlayışın temeli olan DEVA Partisi olarak yargıda devrim niteliğinde reformlar yaparak, yurttaşlarımızın hukuka ve yargıya olan güvenini tekrardan kazanacağız” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.