Bağlarlı LGS öğrencilerinden kütüphane çağrısı

Bağlarlı LGS öğrencilerinden kütüphane çağrısı

Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde yaşayan LGS (Liselere Geçiş Sınavı) hazırlık öğrencileri, sınava hazırlık yapabilecekleri bir kütüphanenin bulunmamasından dert yandı.

Mihrican NİLÜFER

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde yaşayan LGS (Liselere Geçiş Sınavı) hazırlık öğrencileri, sınava hazırlık yapabilecekleri bir kütüphanenin bulunmamasından dert yandı. Evlerindeki kalabalık ortam ve sokak gürültüsü nedeniyle ders çalışmakta güçlük çeken öğrenciler, Bağlar’a acilen bir kütüphane yapılmasını talep ediyor.

“SESİZ ÇALIŞMA ORTAMI İSTİYORUZ”

Sınava ev imkanlarıyla hazırlanmaya çalışan öğrenciler, yaşadıkları mağduriyeti şu sözlerle dile getirdi:

"Bağlar'da yakın bir yerde kütüphane olmadığı için LGS'ye hazırlık yapamıyoruz. Evde olan imkanlarla çalışmak zorunda kalıyoruz. Ancak evde kalabalık ortam, sokaktaki ses ve gürültüden dolayı okuduğumuzu tekrar tekrar okumak zorunda kalıyoruz ve birçok şeyi anlayamıyoruz. Bu durum çalışmalarımızı olumsuz etkiliyor."

Eğitimlerinde sessiz bir çalışma ortamı talep eden öğrenciler, yerel yetkililerden Bağlar ilçesine en kısa sürede gençlerin faydalanabileceği bir kütüphane yapılmasını istiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.