Bahçeli: Adayımız belli kararımız nettir

Bahçeli: Adayımız belli kararımız nettir
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Bir cinayet üzerinden siyasi kurgu yapanlara tekrar haykırıyorum. Adayımız belli kararımız nettir." dedi.

TİGRİS HABER - MHP Genel Başkanı Bahçeli, "(Sinan Ateş cinayeti) FETÖ ile Pensilvanya'da işbirliği yapıp Türkiye'de MHP'nin üzerine saldırmak isteyen kim varsa şerefsiz oğlu şerefsizdir." diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bahçeli, açıklamasında Altılı Masa'yı 'cumhurbaşkanı adayı' üzerinden hedef alarak, "Yaklaşık 9,5 saat toplantı yapıp da cumhurbaşkanı adayını tespit edemeyen zillet partileri bir bakıma iflas bayrağını çekmişlerdir" ifadelerini kullandı.

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş suikastına ilişkin günler sonra ilk kez konuşan Bahçeli, "Ortada güpegündüz işlenmiş bir cinayet vardır. Kanlı saldırı gerçekleştikten hemen sonra MHP'ye organize ve örgütlü bir saldırı ivme alarak hız kazandı" dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'a tepki gösteren Bahçeli, "Bu istihbarat fosiline bildiklerini sormak kuşkusuz şerefli savcıların ana görevleri olduğunu hatırlatmak ve gereğinin yapılmasını istemek hem çağrım hem görevimdir" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ateş cinayetine ilişkin Bahçeli'ye 'Teslim edeceksin yanındaki çocukları' açıklamasına yanıt veren Bahçeli, "Kılıçdaroğlu şayet yüreğin varsa, gözün kesiyorsa buraya gel; tek bir evladımı al da senin ciğerinin kaç okka ettiğini göreyim!" ifadelerini kullandı.

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Zillet ittifakının siyasetsizliği ortadadır. Türkiye'ye bağlılıkları ise komalıktır. 5 Ocak 2023 tarihinde 10'uncu toplantısını yapan ve bu kirli ve kriminal siyaset ittifakı yine aday belirleyememiştir.

Yaklaşık 9,5 saat toplantı yapıp da cumhurbaşkanı adayını tespit edemeyen zillet partileri bir bakıma iflas bayrağını çekmişlerdir. İnsan merak etmeden duramıyor; bugüne kadar ne görüştünüz, neyi konuştunuz?

Altılı Masa'nın adayı şayet cumhurbaşkanı olursa Türkiye'yi birlikte yöneteceklermiş. Bu nasıl bir kafadır? Doğru kararlar üretmeye yatkın bir demokrasi siyasetin vazgeçilmez ilkesidir. Serok Ahmet'in itirafı Altılı Masa'nın perişanlığını resmetmiştir. Zillet ittifakının tüm tezleri çürümeye terk edilmiştir. Koltuk krizi, yetki karmaşası, rant paylaşımı maskelerini düşürmüştür.

Sinan Ateş cinayeti

Menfur bir cinayetin içine pirüpak gibi arkadaşlarımızı çekmeye çalışanlara tamam demeyeceğiz. Sabrın boyun eğmek değil, mücadele etmek olduğunu göstereceğiz. Çakal olup bozkurda diş gösterenler, densizin devesi gibi ötenler şunu unutmasınlar ki; tek başına da kalsam davayı çiğnetmeyeceğim. Tek bir ülküdaşımı ezdirmeyeceğim, sonu ölüm de olsa surda gedik açtırmayacağım. Bir cinayet üzerinden kurgu yapanlara haykırıyorum ki adayımız belli, kararımız nettir: Adayımız Recep Tayyip Erdoğan'dır.

Davamız dualıdır, Türk milletinin hasıdır. Siyasetteki şehitlik anıtıdır, Turan ülküsünün eğilmeyecek duruşudur. MHP'yi suç örgütleriyle ilişkilendirip Türkiye üzerindeki hain projelerini hayata geçirmeye heveslenenlerin sonuna kadar karşısındayız.

Madem herkes sırasını savdı, herkes taşları döktü, şimdi söz sırası bize gelmiş demektir.

MHP milletinde ve milletinde erimiş bir kahramanlık mefkuresidir. Allah'ın dağına göre kar verdiğini biliyorum. 30 Aralık 2022 Cuma günü Ankara'nın Çukurambar semtinde hunhar bir suikast vuku buldu. Sislerin dağılması, önünün ve ardının aydınlığa kavuşması için beklemeye başladık. Her gelişmeyi yakından takibe başladık. Ortada güpegündüz işlenmiş bir cinayet vardır. Kanlı saldırı gerçekleştikten hemen sonra MHP'ye organize ve örgütlü bir saldırı ivme alarak hız kazandı.

Tüm FETÖ'cüler partimize karşı algı operasyonlarıyla yeni bir kalkışma başlattılar. Cinayetin gölgesi MHP'ye düşürülmek istendi. Bir iç hesaplaşmanın olduğu iddia edildi. Böyle zamanlar duygusal taşkınlığın akli melekeleri kilitlediği zamanlardır.

HDP'den CHP'ye, komünistten FETÖ'cüsüne bizi cinayetle aynı karede göstermek gibi vahim bir günaha ortak oldular. Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz. Unutmayacak.

“Susmak en güzel cevap edebi elden gidene”

Milletvekilimiz ahlaksızca suçlandı. Başkanlık divanı üyesi arkadaşlarım töhmet altında bırakıldı. MHP'ye cinayetin ihale edilmesi amacıyla şiddetli bir cephe açılıp, ittifakla harekete geçildi. Ülkücüyü öteki gören, Mehmetçik katilleriyle işbirliği yapan Kılıçdaroğlu da suskunluğumuzun nedenini sorma gereği duydu. Edebimiz el vermez, edepsizlik edene. Susmak en güzel cevap edebi elden gidene. Suskun değilim; seviyesi ithamlarınızı seyredip gerekli notlarımı alıyorum.

Bu siyaset defosu, gençlerimizin mafyacılık oynadığını ileri sürdü. Bak Sayın Kılıçdaroğlu, senin sağında solunda konuşlanan teröristlerle ülkücü Türk gençliğini karıştırma; bu gaflete kapılma. Sen teslim olmuşsun, sen ihanete el sallamış bir kimliksizsin. Azılı katillerin dümen suyuna girmişsin. Kılıçdaroğlu şayet yüreğin varsa, gözün kesiyorsa buraya gel; tek bir evladımı al da senin ciğerinin kaç okka ettiğini göreyim!

MHP'yi uyuşturucu çeteleriyle, kiralık tetikçilerle, cinayet örgütleriyle eşitlemeye niyetlenmiş kim varsa şerefsiz kere şerefsizdir. Bizim üzerimize kan sıçratmak, katil yaftası vurmak Türkiye'yi kavga iklimine çekmek için el avuşturan kim varsa şerefsiz kere şerefsizdir. MHP'ye çamur atıp, 2023 seçimlerini zillet ittifakının lehine dönüştürmek için ganimet avcılığına soyunanlar şerefsiz kere şerefsizdir. FETÖ ile Pensilvanya'da işbirliği yapıp, MHP'nin üzerine saldırmak isteyen kim varsa şerefsiz oğlu şerefsizdir. MHP'yi bu cinayetle irtibatlandıranlar, ispat etmezlerse şerefsizdir.

"Sır olarak sakladığım görevden alma nedenleri..."

Peşlerini bırakmayacağımızı bilmelerinde yarar vardır. Genel Başkan olduğum süre içinde sır olarak sakladığım görevden alma nedenlerini yeri geldiğinde paylaşırım. Hayatları boyunca bir ülküdaşımızın elinden tutmamış, hayrı dokunmamış ne kadar haşarat varsa cinayeti malzeme olarak kullanmaktadır.” (AA/Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.