Bahçeli: AYM, Türk milletinin mahkemesi değildir

Bahçeli: AYM, Türk milletinin mahkemesi değildir
Devlet Bahçeli, HDP'nin Hazine yardımına bloke edilmesini kaldıran Anayasa Mahkemesi'ni yine hedef aldı: "Anayasa Mahkemesi'nin HDP ile ilgili aldığı karar gafilliktir. AYM, Türk milletinin mahkemesi değildir."

TİGRİS HABER - MHP Genel Başkan Devlet Bahçeli, partisinin genel merkezinde konuştu. Geçen hafta Elbistanlı depremzedeleri azarlaması ve Bursa'da Amedspor'a yönelik yapılan ırkçı saldırıları selamlamasıyla gündem olan Bahçeli, bu defa Anayasa Mahkemesi'ne kükreyerek, HDP'nin Hazine yardımına bloke konulması kararını kaldırmasına tepki gösterdi. Kararı, "gafilliktir" olarak nitelendiren Bahçeli. "AYM oy çokluğuyla karar almış ve yine safını belli etmiştir. AYM, Türk Milleti’nin mahkemesi değildir. Teröristlere hazine yardımını açan melanet olarak algılıyoruz" dedi.

‘AYM, Türk milletinin mahkemesi değildir’

Bahçeli konuyla ilgili şunları söyledi: Anayasa Mahkemesi'nin HDP ile ilgili aldığı karar gafilliktir. AYM oy çokluğuyla karar almış ve yine safını belli etmiştir. HDP'nin kapatılması istemiyle AYM nezdinde açılan dava devam ediyorken terör ve bölücülük yatağının alacağı yardıma bloke konmuştu. Bu mahkeme söz konusu blokeyi kaldırmış HDP'ye hazinenin kasasını açmıştır. Bu karara oy veren mahkeme üyeleri vicdanlarının sesini değil ihanetin sesini dinlemiştir. Hukukun siyasileştiğini iddia eden gürültü kirliliği yapan müfterilerin hiçbir eleştirisi duyulmamıştır. İşlerine geldi mi adalet derler, gelmedi mi adaletin rafa kaldırıldığını iddia edecek kadar ikiyüzlüdürler."

"Önümüzdeki seçimden sonra Cumhur İttifakı'nın yegane hedeflerinden biri yeni anayasadır. AYM'nin kuruluş ve yargılama esasları kökten değiştirilmeli, hainlere zeytin dalı uzatan kahredici mevcut yapısı bütünüyle tasfiye edilmelidir. AYM, Türk milletinin mahkemesi değildir. Teröristlere hazine yardımını açan melanet olarak algılıyoruz. HDP kendi cumhurbaşkanı adayını çıkarmayı hedefliyorsa AYM başkanı arayıp da bulamayacakları özelliklere sahiptir.

'Şahsın rejimi diyenler damgalı müfterilerdir’

Seçimlerde Cumhur İttifakı'nın adayının Tayyip Erdoğan olduğunu yinelyen Bahçeli, mevcut sistemi 'tek adam rejimi' olarak yapılan nitelendirmelere tepki gösterdi: Sayın Cumhurbaşkanımızın ikinci dönemde de çok yüksek oy oranıyla seçilmesi, başarılı çalışmalarına ara vermeden devam etmesidir. Nihai arzumuz Cumhur İttifakı'nın TBMM'de çok güçlü temsil imkanına kavuşmasıdır. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ilk dönemi muazzam icraatlara sahne olmuştur. Türk milleti tarihiyle, kültürüyle uyumlu muazzam bir yönetim sistemini tercih etmiş. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine 'şahsın rejimi' diyenler utanmadan damgalı müfterilerdir. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.