'Bahçeli Ormanı'na tepkiler sürüyor

'Bahçeli Ormanı'na tepkiler sürüyor
Diyarbakır'da Kırklar Dağı bölgesine yapılacak olan “Devlet Bahçeli Hatıra Ormanı’na tepkiler sürüyor.

TİGRİS HABER -  Kırklar Dağı bölgesine yapılacak olan “Devlet Bahçeli Hatıra Ormanı’na tepki gösteren Amed Emek ve Demokrasi Platformu Bileşenleri, “Kürt kültürü, tarihi, dili, kimliği üzerinden inkâr siyaseti yapan kişi ve anlayışların bu kentteki emekleri, karşılıkları, kattıkları değer nedir diye sormak lazım” dedi.

Amed Emek ve Demokrasi Platformu yaptığı açıklamada, Diyarbakır’ı ilgilendiren konularda, “tekçi yaklaşımların” kentin değerlerine ve bütünlüğüne zarar verdiği belirtildi. Diyarbakır ile ilgili alınacak bütün kararların tarafı ve takipçisi olduğunu belirten platform bileşenlerinin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Kent için bu kadar büyük anlamı olan Kırklar dağıyla ilgili tartışmalara sebep olan; kişiler ve kurumlar üzerinden yürütülen tartışmaları da doğru bulmuyoruz. Kürt kültürü, tarihi, dili, kimliği üzerinden inkâr siyaseti yapan kişi ve anlayışların bu kentteki emekleri, karşılıkları, kattıkları değer nedir diye sormak lazım. Kentimize değer katan, yaptıkları çalışmalarla bilim, kültür, sanat ve birçok alanda büyük emek ve katkıları olan isimler dururken, halk ve kent bileşenleri arasında huzursuzluk, hoşnutsuzluk ve tepkilere neden olan bir tartışma son derece tahlisizdir.” (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum