Bahçeli’den Kılıçdaroğlu’na: Seçimi kazanacağından eminsen aday ol

Bahçeli’den Kılıçdaroğlu’na: Seçimi kazanacağından eminsen aday ol
MHP Lideri Devlet Bahçeli, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na "Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanacağından bu kadar eminse buyursun, aday olsun" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlenen grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Sözlerine yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) gölgesinde başlayan ramazan ayına değinerek başlayan Bahçeli, "Ramazan 3 ayların sonuncusu, 11 ayın sultanıdır. Doğru yolun açık ve parlak bir delili olan yüce kitabımızın indirildiği aydır. İnsanlığın maruz kaldığı belaların dallanıp budaklandığı bir dönemde kalp temizliğine çok ihtiyacımız vardır. Bu ihtiyaç hali her geçen gün daha da şiddetlenmektedir" ifadesini kullandı.

‘HDP'ye müsamaha ve merhamet analara hakaret, babalara hıyanettir’

Bu noktada bazı muhalefet partilerine eleştirilerde bulunan Bahçeli, "HDP'yle ittifak kuranlar aynı zamanda çocuklarımızın düşmanıdır. HDP'ye müsamaha ve merhamet analara hakaret, babalara hıyanettir. Demirtaş'a yaklaşanlar, çocuklarımızın, kadınlarımızın karşısında oluşmuş zillet cephesidir. Diyarbakır'da başlayan, haklı eylemlerle HDP il binalarının önünde evlatlarının katillerinin peşine düşen anaları selamlıyorum" diye konuştu.

‘Bildirinin arkasında duranların kimler olduğu açığa kavuşturulacaktır’

Bahçeli, 104 emekli amiral tarafından Montrö Boğazlar Sözleşmesi'yle ilgili hazırlanan bildiriye de eleştirilerini sürdürdü. "104 emekli amiralin servis ettiği darbe bildirisini haklı çıkarmaya, düşünce özgürlüğü kisvesiyle maskelemeye çalışanlar vesayetçi çevrelerdir" diyen Bahçeli, şöyle devam etti: "Bu bildirinin arkasında duranların kimler olduğu, neyin amaçlandığı bağımsız ve tarafsız mahkemelerce bulunacaktır. İmza atmayan ama gruba üye olan emekli bir amiral yayınlanmadan önce değiştirildiği iddiasını dile getirmiştir. Madem öyle 104 amiralden biri niye itiraz etmedi? Bu bildirinin arkasında duranların kimler olduğu, neyin amaçlandığı açığa kavuşturulacaktır. İP'in yönetiminde bulunan Ergun Mengi tarafından hazırlanmışsa bunun izahını yapması gerekenler şüphesiz bellidir."

‘Korkakça değil, mertçe milletin huzuruna çıksın’

Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Dünyanın neresinde emekli amiraller darbe yapmış?" şeklindeki açıklamasına da tepki gösterdi. "Kılıçdaroğlu, cehaletinin kurbanı olmaktan herhangi bir rahatsızlık duymamıştır. Talat Aydemir'in 2. darbe teşebbüsü esnasında sadece emekli bir albay olduğunu Kılıçdaroğlu dışında bilmeyen var mıdır?" diye soran Bahçeli, şöyle devam etti: "Kılıçdaroğlu'nun 'Ortak görüş olursa cumhurbaşkanı adayı olurum' demesi zamanla itibariyle üzerinde durulması gereken bir beyanat. Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı seçimini kazanacağından bu kadar eminse buyursun aday olsun. Korkakça değil, mertçe milletin huzuruna çıksın. Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı'nın adayı çoktan bellidir. Kılıçdaroğlu, geçen haftaki grup toplantısında işkembeden sallamıştır. CHP Genel Başkanı, yayladaki yoğurda mantı kesiyor. Sudaki balığa soğan doğruyor. Hayal peşinde koşuyor.

Kılıçdaroğlu milliyetçiliğin ne olduğunu bana da dünyaya da gösterecekmiş. 'LGBT Türk ailesi yapısını bozuyor mu?' sorusuna 'Hayır, bozmuyor' diyen birisinin ne milliyetçilikten ne manevi değerlerden söz etmeye, ne de adamım diye dolaşmaya hakkı vardır. (Haber Merkezi)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.