Bakan, 'çifte maaş' sorusunu 6 ay sonra cevapladı: Mevzuata uygun

Bakan, 'çifte maaş' sorusunu 6 ay sonra cevapladı: Mevzuata uygun
CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun Diyarbakır Büyükşehir Belediyesindeki çifte maaşları ve kent dışından atamalarla ilgili soru önergesine 6 ay sonra cevap geldi.

TİGRİS HABER - CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun Diyarbakır Büyükşehir Belediyesindeki çifte maaşları ve kent dışından atamalarla ilgili soru önergesine 6 ay sonra cevap geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, verilen görevlerin ve yapılan ödemelerin mevzuata uygun olduğunu söyledi.

Sezgin Tanrıkulu, Tigris Haber'in gündeme getirdiği ‘ithal bürokrat ve çifte maaş’ haberleri ile ilgili iddiaları, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yazılı yanıtlaması için 25 Mart tarihinde Meclis gündemine taşımıştı. 

Tanrıkulu, İçişleri Bakanlığı'na sunduğu önergede, belediyedeki daire başkanlıklarının hemen hiçbirinde Diyarbakır'dan bürokratların olmadığı, daha önceki görevlerinde 5-6 bin TL arası maaş alan bu kişilerin, Diyarbakır'a geldikten sonra birkaç görev birden aldıkları, yönetim kurulu üyeliğine getirilerek 20-30 bin TL arası maaş aldıkları iddialarını gündeme getirmiş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yazılı yanıtlaması için TBMM’ye soru önergesi vermişti.

Görevlendirmeler mevzuata uygun

İçişleri Bakanlığı, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun soru önergesine 6 ay sonra verdiği bir yanıtta Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ndeki atamaların hiçbir ayrım gözetilmeden yapıldığını söyledi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu idare başkanlarına görev yaptıkları kadroları ile verilen diğer görevleri karşılığında yapılan ödemelerin mevzuata uygun olduğu bildirdi.  Türkiye genelinde toplam 49 belediyeye başkan vekili görevlendirmesi yapıldığını belirten Bakan Soylu, altı ay sonra cevapladığı soru önergesindeki diğer soruları ise yanıtsız bıraktı.

Talanı siz de biz de biliyoruz

Tanrıkulu, İçişleri Bakanlığından 6 ay sonra gelen cevabı sosyal medya hesabından şöyle yorumladı; “Kocaeli, İstanbul, Antalya gibi şehirlerden bürokratlar ve çevreleri Diyarbakır’a getirilmemiş gibi mi davranacaksınız? Kayyum belediyeciliğinin rant ve talan üzerine kurulu olduğunu hepimiz gibi siz de iyi biliyorsunuz. (Tigris Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.