Bakan Eker devreye girdi, THY geri adım attı

Bakan Eker devreye girdi, THY geri adım attı
Önceki dönem Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, THY’nin tepki çeken uygulaması için devreye girdi. THY yetkilileri ile görüşme yapan Bakan Eker, Eylül ayı itibari ile seferlerin artacağı müjdesini verdi.

Türk Hava Yolları, doluluk oranının en yüksek olduğu iller arasında bulunan Diyarbakır’daki seferlerinde düşüşe gitmişti, düşüş nedeniyle bilet fiyatları ikiye katlanmış, vatandaş duruma sert tepki göstermişti.  Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya geçtiğimiz günlerce sorunun çözümü için girişimlerde bulunmuştu.

Bakan Eker devreye girdi

Sorunun çözümü için bir girişim de önceki dönem Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı ve Diyarbakır Milletvekili Mehdi Eker’den geldi. THY’nin tepki çeken uygulaması için devreye giren Bakan Eker, THY yönetim Kurulu Başkanı İlker Avcı ile görüştü.

Kararlar Ağustos ayında uygulanacak

Yapılan görüşmenin ardından sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yapan Bakan Eker, “Diyarbakır TSO ve vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda, THY YKB Sayın İlker AYCI İle yaptığım görüşme sonucu THY’nin Diyarbakır sefer sayılarında artışa gidilecek ve ekonomi sınıfı koltuk sayısı artırılacaktır. Alınan kararlar Ağustos ayından itibaren uygulamaya geçecektir” müjdesini verdi.

Eylül’de sefer sayısı artıyor

Bakan Eker, “Ağustos ayından itibaren seferler kademeli olarak artırılacak Eylül ayında sefer sayıları 28 e çıkacak. Business koltuk sayısında azalmaya gidilecek ve ekonomi sınıfı artırılacak”.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum