Bakan Nebati hakkında suç duyurusu

Bakan Nebati hakkında suç duyurusu
Anayasa Hukukçusu- İYİ Parti Diyarbakır Millevekili Adayı Mustafa Şenay Canoruç, Hazine ve Maliye Bakanlığını, AK Parti seçim çalışmalarında kullanan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati hakkında suç duyurusunda bulundu.

Salih Yeşil

TİGRİS HABER - Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 11 Nisan’da, partisinin Mersin milletvekilleri adayları ile partisinin il ve ilçe başkanları ile yöneticilerini Hizine ve Maliye Bakanlığında ağırladı. Bakan Nebati yaptığı paylaşımda, toplantının seçim çalışmaları değerlendirilmesi olduğunu kaydetti. Bakan Nebati, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Bugün, istişare mekanizmasının sürekli işlediği Partimizin, Mersin Milletvekili adayları, İl Başkanı ve Teşkilat Üyeleri ile bir araya gelerek önümüzdeki seçimlere ilişkin çalışmalarımızı değerlendirdik. Cumhurbaşkanımız Sayın @RTErdogan'ın liderliği ve milletimizin teveccühü ile Mersin için mesai kavramı gözetmeksizin var gücümüzle çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

Partisinin adaylarını Bakanlıkta ağırladı

Bunu “suçun ikrarı” olarak değerlendiren Anayasa Hukukçusu İYİ Parti’nin Diyarbakır Milletvekili Adayı Mustafa Şenay Canoruç, Bakan Nebati hakkında görevi kötüye kullanmak ve Anayasa’nın Kanun Önünde Eşitlik İlkesini ihlal etmekten suç duyurusunda bulundu. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunan Canoruç, Bakan Nebati’nin AK Parti Mersin Milletvekili Adayı olduğuna işaret ederek, Bakan Nebati’nin sosyal medya hesabından Bakanlıkta, ağırladığı misafirlerine ilişkin “Bugün, istişare mekanizmasının sürekli işlediği Partimizin, Mersin Milletvekili adayları, İl Başkanı ve Teşkilat Üyeleri ile bir araya gelerek önümüzdeki seçimlere ilişkin çalışmalarımızı değerlendirdik” paylaşımı yaptığını hatırlattı.

salih-abi-nebati-1-kopya.jpg

‘Bilerek isteyerek görevi kötüye kullandı’

Suç duyurusu dilekçesinde, Bakan Nebati’nin bu davranışıyla devlet ile siyasi parti mensubiyetinin karıştığını ifade eden Canoruç, Bakanın devlet kaynaklarını, bilerek, istiyerek çar çur ettiğini böylelikle Anayasa’nın Kanun Önünde Eşitlik İlkesini ihlal ettiğini kaydetti. Suç duyurusu dilekçesinde, Bakan Nebati’nin suç teşkil eden eylemini twitter hesabından duyurarak, kabul ve ikrar suretiyle suçun maddi unsurunun gerçekleştiğini gösterdiğini gibi, bilerek ve istiyerek, yani kasıtla suçun manevi gerçekleştirmek suretiyle görevi kötüye kullanma suçunu işlediğini ifade eden Canoruç, Bakan Nebati’nin bu suçtan cezalandırılmasını istedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.